ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Πολύ σημαντικές εξελίξεις στις προμήθειες αμυντικών συστημάτων»

«Πολύ σημαντικές εξελίξεις στις προμήθειες αμυντικών συστημάτων»

«Η περίοδος στασιμότητας στην εξέλιξη των αμυντικών προγραμμάτων, τελειώνει και τους επόμενους μήνες θα διαπιστώσετε πολύ σημαντικές εξελίξεις στις προμήθειες αμυντικών συστημάτων», δήλωσε ο κ. Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στο θεματικό συνέδριο «ΘΩΡΑΚΑΣ 2007».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, τόνισε ότι η απειλή εξ Ανατολών, αντί να αμβλύνεται, γίνεται συνεχώς ολοένα και οξύτερη με τις αυξανόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία και την γενικότερη προκλητική στάση στο Αιγαίο της Τουρκίας.

Οι δηλώσεις του κ. Καμμένου ήλθαν να αντιστοιχιστούν πλήρως με τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος νωρίτερα την ίδια ημέρα, στο συνέδριο του Economist, έκανε μία δυναμική παρέμβαση όσον αφορά την αναγκαιότητα και χρησιμότητα των αμυντικών δαπανών.

«Πρέπει να τονίσω ότι η επένδυση στην άμυνα τελικά, είναι επένδυση στην ειρήνη. Είναι επένδυση στον άνθρωπο. Είναι επένδυση για την ανάπτυξη των κοινωνιών, διότι μόνο όταν δημιουργείται ένα ασφαλές περιβάλλον μπορούν να προσελκυσθούν επενδύσεις οι οποίες ανοίγουν νέες θέσεις απασχόλησης, γιατί κανείς δεν τολμά να κάνει επενδύσεις σ’ ένα αβέβαιο περιβάλλον», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Γι αυτό ακριβώς και δαπανώνται και πολλά χρήματα στον τομέα της άμυνας. Και πιστεύω ότι ο τομέας της άμυνας είναι εκείνος που έχει και το δικό του μερίδιο και συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη», συμπλήρωσε. 

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αποσαφήνισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το πως αντιμετωπίζεται το καίριο ζήτημα των αμυντικών δαπανών από την κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις «αυξημένες αμυντικές δαπάνες που έχει ανάγκη η χώρα λόγω της γεωπολιτικής της θέσης». Κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι προδιέγραψε τις μελλοντικές κινήσεις της κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εργασίες του Συνεδρίου «ΘΩΡΑΚΑΣ 2007»

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα των εργασιών του Συνεδρίου ήταν ότι: «Βρισκόμαστε στις παραμονές έναρξης ενός από τα πλέον σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα στο Στρατό Ξηράς», όπως καταγράφηκαν από τις ομιλίες του αναπληρωτή γενικού διευθυντή ΓΔΑΕΕ Α. Τενεκούδη και του εκπροσώπου του ΓΕΣ, υποστράτηγου διευθυντή ΔΙΔΕ Δ. Θεοδωρίτση.

Παρών στις εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Γράψας, όπως και πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί των Διευθύνσεων του Επιτελείου.

Επίσης, ο πρέσβης της Ρωσίας, Α.Vdovin, ο οποίος παρέστη και μίλησε στο συνέδριο κατ’ εξαίρεση, παρά το γεγονός, ότι στην Ρωσία είχε κηρυχθεί εθνικό πένθος λόγω του θανάτου του Μ.Γιέλτσιν, τόνισε  το άριστο κλίμα που επικρατεί στις ελληνορωσικές σχέσεις και σημείωσε ότι «…η ρωσική αγορά οπλικών συστημάτων σήμερα παράγει ακόμα πιο προηγμένα συστήματα απ’ ότι στο πρόσφατο παρελθόν και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα στην μεταφορά τεχνολογίας και την από κοινού αξιοποίησή τους».

Τη δεύτερη ημέρα, μίλησε και ο πρέσβης του Ισραήλ, κ. Αli Yahya, ο οποίος κατάστησε σαφές ότι το Ισραήλ, επιδιώκει την σταθερότητα και την ειρήνη σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και την Α. Μεσόγειο, αλλά δεν θα επιτρέψει από καμία χώρα να απειλήσει την εδαφική του ακεραιότητα και την ασφάλεια των κατοίκων του.

Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου «Θώρακας 2007» με τις ομιλίες τους τοποθετήθηκαν οι:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΒΟ, κ. Ν. Μπενρουμπή με θέμα ομιλίας  “Τα διεθνή πρότυπα ποιότητος οδηγούν στην Ανάπτυξη”.

Ο εκπρόσωπος της κρατικής ρωσικής εταιρείας Rosoboronexport, κ. N. Dimidyuk με θέμα ομιλίας “Τεθωρακισμένα Οχήματα και Οπλισμός Στρατού Ξηράς”.

Ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος Υποβρυχίων, κ. Ι.  Μανωλέμης, με θέμα ομιλίας “ThyssenKrupp Marine Systems–Ελληνικά Ναυπηγεία: Πλοία, Συστήματα και Λύσεις για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού”.

Ο Γενικός Τεχνικός Διευθυντής της ΕΛΒΟ, κ. I. Παπαδόπουλος, με θέμα ομιλίας “Η τελική συναρμολόγηση και ολοκλήρωση του LEO 2Hel στην ΕΛΒΟ– Μία επιτυχής περίπτωση προγράμματος συμπαραγωγής”.

-Ο συνταγματάρχης (ε.α.) του Ισραηλινού Στρατού κ. Ilan Meirson με θέμα ομιλίας “Η ελληνο-ισραηλινή συνεργασία στο Στρατό Ξηράς”.

-Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ κ. Σ. Μούλιας με θέμα ομιλίας “Συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στον εξοπλισμό  του Στρατού”.

-Ο υποστράτηγος (ε.α.) – Ειδικός Αμυντικός Αναλυτή κ. Ν. Τόσκας με θέμα ομιλίας “Η επιχειρησιακή ανάγκη του Ελληνικού Στρατού για σύγχρονα οχήματα μάχης”.

Επίσης, στα πλαίσια του panel του Συνεδρίου για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα, εξέθεσαν την άποψή τους οι κ. Α. Ταλαμάγκας, Διευθυντής Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων της Epicos S.A. και ο κ. Μ. Άγγλος της Definet.

Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου «Θώρακας 2007» μίλησαν οι:

-Ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ αντιπλοίαρχος ΠΝ κ. Ν. Φώσκολος με θέμα ομιλίας τη συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις και αποστολές σε όλον τον κόσμο.

εκπρόσωπος της κρατικής ρωσικής εταιρείας Rosoboronexport, κ. N. Dimidyuk με θέμα ομιλίας «Οπλικά συστήματα Α/Α (Αντιαεροπορικής Άμυνας) Στρατού Ξηράς».

εκπρόσωπος της εταιρείας Oerlikon Contraves κ. D. Berger με θέμα ομιλίας«Οι νέες απειλές και οι επιχειρησιακές λύσεις αντιαεροπορικής άμυνας με χρήση πυροβόλων και Α/Α πυραύλων».

Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Defense Electronics κ. Γ. Τρουλλινός με θέμα ομιλίας τις δικτυοκεντρικές επικοινωνίες για το Στρατό Ξηράς.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ISI Hellas, κ. Β. Κλής με θέμα ομιλίας «Μια πρόταση για ολοκληρωμένες δικτυοκεντρικές επικοινωνίες».

-Ο εκπρόσωπος της κρατικής ρωσικής εταιρείας Rosoboronexport κ. N. Dimidyuk με θέμα ομιλίας «Οπλικά συστήματα πυροβολικού Στρατού Ξηράς».

Συνολικά, στο Συνέδριο «Θώρακας 2007» συμμετείχαν οκτώ μεγάλοι κατασκευαστικοί οίκοι και κατασκευαστικές κοινοπραξίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, 120 σύνεδροι και 23 ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ.

Τα μη διαβαθμισμένα σημεία των ομιλιών του Συνεδρίου «Θώρακας 2007» θα δημοσιευθούν στο portal www.defencenet.gr στις 20/05/2007.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.