ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Πέθανε ο πρώην διευθυντής της ορχήστρας του BBC σε ηλικία 71 χρονών

Πέθανε ο πρώην διευθυντής της ορχήστρας του BBC σε ηλικία 71 χρονών

Ο Γίρι Μπελοχλάβεκ γεννήθηκε το 1946 στην Πράγα και από το 1972 διηύθυνε πολλές τσεχικές ορχήστρες, πέθανε έπειτα απο μακρά ασθένεια…

Ο πρώην διευθυντής της συμφωνικής ορχήστρας του BBC Γίρι Μπελοχλάβεκ πέθανε σήμερα στην Πράγα σε ηλικία 71 ετών έπειτα από μακρά ασθένεια, ανακοίνωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Τσεχίας.

«Πέθανε σήμερα το πρωί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της φιλαρμονικής Λούντε Μπρεζίνα.

Ο Γίρι Μπελοχλάβεκ γεννήθηκε το 1946 στην Πράγα και από το 1972 διηύθυνε πολλές τσεχικές ορχήστρες, πριν αναλάβει τη διεύθυνση της Φιλαρμονικής της Τσεχίας από το 1990 έως το 1992.
Το 1995 έγινε προσκεκλημένος μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας του BBC και στη συνέχεια μόνιμος διευθυντής της το 2006.

Επέστρεψε στη διεύθυνση της Φιλαρμονικής της Τσεχίας το 2012 και υπέγραψε μαζί της τον περασμένο Ιανουάριο ένα νέο εξαετές συμβόλαιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του, συνεργάσθηκε με πολλές άλλες ξένες ορχήστρες κυρίως στο Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη, με το Κόβεντ Γκάρντεν στο Λονδίνο, την Όπερα της Βαστίλης στο Παρίσι και τη Μετροπόλιταν Όπερα στη Νέα Υόρκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.