ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δημοπρασία γραμμάτων του Ά.Αϊνστάιν προς τον Ν.Μπομ – Στοχασμοί και ιδέες περί θεού, επιστημών και Ισραήλ (φωτό)

Δημοπρασία γραμμάτων του Ά.Αϊνστάιν προς τον Ν.Μπομ – Στοχασμοί και ιδέες περί θεού, επιστημών και Ισραήλ (φωτό)

Πώληση οκτώ γραμμάτων που είχε γράψει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, σχετικά με τον Θεό, το Ισραήλ και τη Φυσική, τέθηκαν σε δημοπρασία στην Ιερουσαλήμ, έναντι σχεδόν 210.000 δολαρίων.

Τα γράμματα που είχαν γραφτεί μεταξύ 1951-1954 και έφεραν την υπογραφή του μεγάλου φυσικού, είχαν εκτιμηθεί από τον οίκο δημοπρασιών Winners, με αρχική τιμή 31.000 έως 46.000 δολαρίων.

Την υψηλότερη προσφορά (84.000 δολ.) προσέλκυσε ένα γράμμα του Αϊνστάιν σε έναν άλλο διάσημο φυσικό, τον Αμερικανο-εβραίο Ντέιβιντ Μπομ, στο οποίο, μεταξύ άλλων, ο «πατέρας» της θεωρίας της σχετικότητας έγραφε: «Αν ο Θεός έχει δημιουργήσει τον κόσμο, η πρωταρχική έγνοια του ασφαλώς δεν ήταν να κάνει εύκολη την κατανόησή του για εμάς».

Σε ένα άλλο γράμμα στον Μπομ, που πουλήθηκε 50.400 δολάρια, ο Αϊνστάιν, αναφερόμενος στη σύνδεση μεταξύ κβαντικής θεωρίας και θεωρίας σχετικότητας που επιχείρησε ο Μπομ, ο Αϊνστάιν έγραφε: «Πρέπει να ομολογήσω ότι αδυνατώ να μαντέψω πώς μπορεί να επιτευχθεί μια τέτοια ενοποίηση».

Ο γνωστός Ισραηλινός «μάγος» Γιούρι Γκέλερ αγόρασε ένα γράμμα στο οποίο ο Αϊνστάιν προσπαθεί να αποτρέψει τον Μπομ να μετακομίσει στο Ισραήλ, από τη Βραζιλία όπου είχε καταφύγει μετά τις μακαρθικές διώξεις στις ΗΠΑ. Τελικά, ο Μπομ έγινε απλώς επισκέπτης καθηγητής στο Ισραήλ και μετακόμισε στην Αγγλία το 1957.

Ο οίκος δημοπρασίας, έκανε γνωστό ότι τα γράμματα προήλθαν από τη χήρα του Μπομ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.