ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουνά τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Βουνά τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με τον υδράργυρο στα ύψη και τους συμβασιούχους εργαζόμενους να συνεχίζουν ακόμα τις καταλήψεις…

Οι κινητοποιήσεις των παρατασιούχων, που διεκδικούν τη νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση τους, συνεχίζονται και το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα το σύνολο των απορριμματοφόρων να μην μπορεί να βγει στους δρόμους της πόλης για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης τα σκουπίδια φτάνουν τους 1.500 τόνους και σε συνάντηση που είχε με τους συμβασιούχους – παρατασιούχους ο γενικός γραμματέας και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς, αποφασίστηκε να επιτραπεί η κυκλοφορία σε έντεκα απορριμματοφόρα με προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη των βασικών αναγκών σε γειτονιές, λαϊκές αγορές και νοσοκομεία.

«Παραμένουμε στα αμαξοστάσια. Θα συνεχίσουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας. Ο αγώνας συνεχίζεται έως την ερχόμενη Πέμπτη και μετά θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης και μέλος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Κλεοπάτρα Χοροζίδη.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του δήμου κ.Ψαρρά, μέσα στο Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι επέτρεψαν να γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών μόνο σε γειτονιές και όχι στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, τα έντεκα απορριμματοφόρα θα περάσουν από Τούμπα, Τριανδρία, Ξηροκρήνη, Ανω Πόλη, ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, Φοιτητική Λέσχη και Φοιτητική Εστία, Καπάνι, όπως επίσης από τις λαϊκές αγορές και τα νοσοκομεία.

Και στους υπόλοιπους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος επιτρέπεται η κυκλοφορία λίγων απορριμματοφόρων με προσωπικό ασφαλείας για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.