ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μάνη: Σε υφεσιακή κατάσταση τα πύρινα μέτωπα

Μάνη: Σε υφεσιακή κατάσταση τα πύρινα μέτωπα

Υπό έλεγχο και σε ύφεση παρατηρούνται τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές Σκουτάρι και Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.

Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε Κοκκάλα και Σκουτάρι υπάρχουν μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Κοκκάλας επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 16 άτομα, ενώ στο Σκουτάρι επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 20 άτομα.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε η Αδαμαντία Τζανετέα, «σήμερα κατέθεσα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για να διαπιστωθεί πως προκλήθηκαν οι πυρκαγιές στην ανατολική Μάνη».

Ακόμη, η αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε πως «ζήτησα σήμερα από τον ΕΛ.ΓΑ. να συγκροτήσει συνεργεία και να έλθουν στη Λακωνία, προκειμένου να κάνουν καταγραφή των ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «υπάρχει συνεργασία της κτηνιατρικής υπηρεσίας με τους κτηνοτρόφους, ώστε να έχουμε μία πρώτη εικόνα για τις ζημίες, όταν θα έλθουν τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη, η Αδαμαντία Τζανετέα τόνισε ότι «θα πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες για την στήριξη του τουρισμού στην ανατολική Μάνη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.