ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε δημόσια διαβούλευση το προεδρικό διάταγμα για εφοδιασμό πλοίων με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο

Σε δημόσια διαβούλευση το προεδρικό διάταγμα για εφοδιασμό πλοίων με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο

Συνάντηση για να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο για τον εφοδιασμό των πλοίων με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), συγκάλεσε την Τετάρτη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και ο ΓΓ Ναυτιλίας κ. Χαράλαμπος – Διονύσης Καλαματιανός. Η υποχρέωση των πλοίων που καταπλέουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα να χρησιμοποιούν φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα αρχίζει την 1η Ιανουαρίου του 2020. Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που δόθηκε σήμερα στη διαβούλευση, έχει 12 άρθρα που αφορούν την παροχή Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (αεριέλευση) σε πλοία που βρίσκονται σε λιμάνια.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου μετά από μία επίπονη εργασία που κράτησε τρεις μήνες, κατέληξαν σε ένα πολύ σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τον ανεφοδιασμό των πλοίων με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο. Είπε ότι η Ελλάδα δεν είχε τέτοιο θεσμικό πλαίσιο, ως τώρα, αλλά πλέον πρέπει να καλυφθεί το κενό. Το σχέδιο του ΠΔ δόθηκε σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία, ενώ το Υπουργείο παραμένει ανοιχτό και στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για προτάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης μετά από πρόταση του κ. Κουρουμπλή συμφωνήθηκε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν τις παρατηρήσεις τους στο Υπουργείο ως το τέλος Αυγούστου. Στόχος του Υπουργείου είναι μέσα στο Σεπτέμβριο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πλήρη προετοιμασία του Προεδρικού Διατάγματος. Ο Υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι λαμβάνονται υπόψη όλοι οι κρίσιμοι παράγοντες για την αεριέλευση και κυρίως η ασφάλεια για την LNG στη θάλασσα. Θέμα για το οποίο θα γίνει άλλη, αντίστοιχη συνάντηση. Δουλεύουμε ώστε η Ελλάδα να προετοιμαστεί για τις εξελίξεις που έρχονται», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.