ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Θεσσαλονίκη: Το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Μικροζυθοποιίας είναι γεγονός (φωτό)

Θεσσαλονίκη: Το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Μικροζυθοποιίας είναι γεγονός (φωτό)

H Αλη και η Sknipa έπαιζαν εντόςέδρας. Στο γήπεδο τους. Η πρώτη από την δύο – παιδί της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλονίκης- ήρθε από την Σίνδο και η δεύτερη -καρπός των προσπαθειών της Πρότυπης Μικροζυθοποιϊας Θεσσσαλονίκης- έφθασε κατευθείαν από το 17 ο χιλιόμετρο της Οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου.

Οι δύο ντόπιες φίρμες μπύρας μαζί με πολλές άλλες από την Αθήνα, τα νησιά κλπ συμμετείχαν στο πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικής Μικροζυθοποιίας που έγινε στη Θεσσαλονίκη ( για την ακρίβεια στο Biscotto Cafe, στην πλατεία του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos, το διήμερο 7-8 Ιουλίου 2017).

Μαζί με τις δύο ντόπιες φίρμες που όμως έχουν πετύχει μια πανελλαδική διείσδυση στην αναδυόμενη αγορά της μπύρας των μικρών και τοπικών παραγωγών βρέθηκαν στο Φεστιβάλ:

Οι μπύρες Νήσος από το νησί της Τήνου (Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στο νησί της Τήνου, η επωνυμία της εταιρείας), οι μπύρες Corfu Beer της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας από το νησί των Φαιάκων, οι μπύρες με το σήμα Donkey από την Ζυθοποϊία Σαντορίνης, η αθηναϊκή Noctua γέννημα- θρέμμα της Πειραιώς στο περιοχή Γκάζι, οι μπύρες της Ζυθοποιιας Χίου ( ειδικά η Fresh Chios Beer), οι μπύρες της εταιρείας Έλιξη Ελληνική Ζυθοποιία (όπως η Marea,η Delphi) με μονάδα παραγωγής λίγο έξω από την Χαλκίδα, οι μπύρες της εταιρείας Kirki Microbrewery Products με έδρα τον Πειραιά (η Kirki και η Pikri), η Zythos Vap από την Ρόδο, οι μπύρες της εταιρείας Κορφή (έδρα, ο Κάτω Άγιος Ιωάννης Πιερίας) όπως η Δίας ή οι δύο VamBeer και τέλος, οι μπύρες με το σήμα Volkan και αναφορά στο νησί της Σαντορίνης.

Η είσοδος ήταν 5 ευρώ και για τις δύο μέρες και η μπύρα έρεε άφθονη ακολουθώντας τους ρυθμούς της μουσικής. Μια έξυπνη ιδέα – δροσερή, εντελώς καλοκαιρινή- που συγκέντρωσε νεαρόκοσμο που γνώρισε τις μικρές, τοπικές παραγωγές από όλη την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέτοιες εκδηλώσεις είναι και μια εναλλακτική σκέψη για διέξοδο στη παραγωγή. Πόσοι μέσα από τους συμμετέχοντες νέοι χημικοί και τεχνολόγοι τροφίμων δεν έκαναν ήδη την σκέψη… Μην ξεχνάμε, ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια φοιτητούπολη όπως επίσης και οι σπουδές πρέπει να βρίσκουν κανάλια επικοινωνίας με τον κόσμο της παραγωγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.