ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Μπλόκαραν» την αξιολόγηση η ΑΔΕΔΥ και ο ΠΟΕ-ΟΤΑ – Έληξε η προθεσμία

«Μπλόκαραν» την αξιολόγηση η ΑΔΕΔΥ και ο ΠΟΕ-ΟΤΑ – Έληξε η προθεσμία

«Σχέδιο επί χάρτου» παραμένει τουλάχιστον επί του παρόντος η αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων παρά τις παρατάσεις που δόθηκαν αλλά και τις αρχικές εκτιμήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συμμετάσχουν τελικώς στη διαδικασία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, άκαρπη απέβη -μετά και τις αλλεπάλληλες προτροπές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ- και η τρίτη προσπάθεια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Δημόσιο, καθώς την Τρίτη έληξε και η νέα προθεσμία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της δημόσιας Διοίκησης, η αποχή των υπαλλήλων από την αξιολόγηση κυμάνθηκε στο 70% ενώ κατά τις εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ ξεπέρασε το 80%.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό της αποχής φαίνεται πως έχει θορυβήσει τους θεσμούς, καθώς βλέπουν τα χρονοδιαγράμματα να παρακάμπτονται σημαντικά.

Βάσει μνημονίου η όλη διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετά τον Δεκαπενταύγουστο προτίθεται να καταθέσει διάταξη που θα προβλέπει τη σύνδεση της αξιολόγησης με νέο σύστημα κινητικότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό σημαίνει ότι όσοι υπάλληλοι δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, θα αποκλεισθούν από τη δυνατότητα να μετακινηθούν στις θέσεις που επιθυμούν. Στην αποτυχία του μέτρου φέρεται να συνέβαλε σημαντικά και η δέσμευση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη ότι δεν θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εις βάρος των απείθαρχων υπαλλήλων. Επιτελείς πάντως του υπουργείου, υποστηρίζουν ότι την εμπλοκή προκάλεσε κυρίως η άρνηση των προϊσταμένων να παραλάβουν τα φύλλα αξιολόγησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.