ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Νέα έρευνα: Η πολλή καλοσύνη δημιουργεί… προβλήματα!

Νέα έρευνα: Η πολλή καλοσύνη  δημιουργεί… προβλήματα!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Κεντ των ΗΠΑ, οι άνθρωποι που έχουν την τάση να συμπεριφέρονται με υπερβολική καλοσύνη και ευγένεια, καταλήγουν να αποκτούν μεγαλύτερα προβλήματα, από όσους δεν τον κάνουν.

Ειδικότερα δε στον επαγγελματικό τομέα, η έντονα φιλική διάθεση και ο αλτρουισμός δεν βοηθούν καθόλου στη διοίκηση και τη διαχείριση μιας ομάδας ανθρώπων. Μάλιστα, το ίδιο είχε δείξει παλαιότερα παρόμοια έρευνα πάνω στο θέμα, η οποία είχε πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο του Harvard.

Αρχικά, φαίνεται ότι τα πολύ καλόβολα άτομα, που δε λένε ποτέ όχι σε τίποτα και κανέναν, έχουν πρόβλημα στη δημιουργία σοβαρών σχέσεων. Ο λόγος, αφενός διότι οι υπόλοιποι τον θεωρούν βαρετό, σύμφωνα με τα δεδομένα της μελέτης και αφετέρου, επειδή οι άνθρωποι έχουν την τάση να μην εμπιστεύονται εκείνους που δείχνουν πάντα τόσο καλοί. Επομένως, καταλήγουν να περνούν την περισσότερη ζωή τους μόνοι.

Επιπλέον, όταν κάποιος είναι συνέχεια ευγενικός και δεν φέρνει αντίρρηση σε τίποτα, θυματοποιείται από μόνος του και αυτό δεν τον αφήνει να ωριμάσει συναισθηματικά. Προφανώς και το να διαχειριστεί κανείς μια έντονη συνομιλία, είναι πολύ πιο δύσκολο από το να σωπάσει και να δεχτεί παθητικά τη θέση των άλλων, όμως πρέπει ο κόσμος να λέει και όχι και να υποστηρίζει αυτά που θέλει. Άλλωστε, για να χτιστεί μια οποιαδήποτε ουσιαστική σχέση, χρειάζεται και οι δύο πλευρές να δείχνουν πυγμή και θάρρος σε όλα.

Τέλος, όσοι είναι πολύ ευγενικοί και δεκτικοί, καταλήγουν να χάνουν τον ίδιο τους τον εαυτό, αφού προκειμένου να μην κακοκαρδίσουν κανέναν, ξεχνάνε τις δικές τους επιθυμίες και προτεραιότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους να συμπεριφερθούν διαφορετικά, αφού έτσι είναι η φύση τους, οι επιστήμονες όμως προτείνουν, την επόμενη φορά που κάποιος θα θεωρήσει δεδομένη την απάντηση τους, αυτοί να αντιδράσουν και να απαντήσουν αρνητικά ή ακόμα και να αδιαφορήσουν. Όσο και αν αυτό τους φανεί ξένο, μόλις δουν πως αντιδρά εκείνος που τους ζήτησε χάρη, θα νιώσουν για ποιο λόγο οφείλουν στους ίδιους τους εαυτούς τους να αλλάξουν συμπεριφορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.