ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Βίντεο: Μετεωρίτης διασχίζει τον ουρανό της Πορτογαλίας και κάνει την νύχτα μέρα

Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο αλλά μέχρι και τις 2 το πρωί δεν είχε βρεθεί τίποτα

Βίντεο: Μετεωρίτης διασχίζει τον ουρανό της Πορτογαλίας και κάνει την νύχτα μέρα

Οι κάτοικοι όλης της Πορτογαλίας το βράδυ του Σαββάτου (18.5.2024), θεωρείται ότι είδαν έναν μετεωρίτη, ένα φαινόμενο που αποτυπώθηκε σε δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες.

Ξαφνικά, χιλιάδες άτομα είδαν μία λαμπερή σφαίρα να διασχίζει τον ουρανό και να τον φωτίζει. Οι περισσότερες καταγραφές έγιναν στα βόρεια, ωστόσο υπήρξαν και αναφορές και σε νοτιότερες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της ευρύτερης περιοχής της Λισαβόνας.

Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «Público», η ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας κατέγραψε μία πτώση μετεωρίτη στην περιοχή Κάστρο Ντάιρε, ωστόσο η ένδειξη αφαιρέθηκε. Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δεν ήταν σε θέση να δώσει λεπτομέρειες.

Ωστόσο πηγή από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων Αρωγής της Περιφέρειας Viseu (CDOS) ανέφερε ότι υπήρξε ειδοποίηση στις αρχές μέσω κλήσης πολίτη στις 0:01 της Κυριακής, ο οποίος ανέφερε την πιθανή πτώση ενός αντικειμένου στη Σέρα ντε Μοντεμούρο. Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο αλλά μέχρι και τις 2 το πρωί δεν είχε βρεθεί τίποτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μετεωρίτες στον πορτογαλικό ουρανό δεν θεωρούνται σπάνιο φαινόμενο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.