ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πάνδημος θρήνος στο τελευταίο «Αντίο» προς τον αδικοχαμένο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο (φωτό, βίντεο)

Πάνδημος θρήνος στο τελευταίο «Αντίο» προς τον αδικοχαμένο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο (φωτό, βίντεο)

Η οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες λένε αυτή την ώρα το «τελευταίο αντίο» στον ποινικολόγο, που δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του την Πέμπτη.

Βυθισμένοι στη θλίψη, τα παιδιά του και η σύζυγός του, έχουν στο πλευρό τους πλήθος κόσμου, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, στο Ελληνικό.

Λίγο πριν το τέλος, η 93χρονη μητέρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Ίρις, δεν άντεξε την συγκίνηση και λιποθύμησε, όταν ένας από τους ιερείς εκφώνησε επικήδειο και τα παρηγορητικά του λόγια άγγιξαν την ψυχή της. Αμέσως μεταφέρθηκε εκτός του ναού, όπου ο γιος της Γρηγόρης, πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου, προσπαθούσε να την ηρεμήσει: «Μάνα μου ηρέμησε σε παρακαλώ, έρχεται το ασθενοφόρο», της έλεγε συγκλονισμένος. Από την συγκίνηση και την πολυκοσμία μάλιστα είχε λιποθυμήσει κι άλλος κόσμος.

Το φέρετρο με την σορό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου βγήκε από την εκκλησία λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, μέσα σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, από τους εκατοντάδες πολίτες που βρίσκονταν εκεί.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο του Ελληνικού όπου εκεί συγγενείς και φίλοι του είπαν το τελευταίο «αντίο» με την κόρη του αδικοχαμένου δικηγόρου Ίριδα να πέφτει πάνω στο φέρετρο για να αποχαιρετίσει τον πατέρα της, έναν εκ των παριστάμενων να φωνάζει «οι δολοφόνοι στη φυλακή» και τους φίλους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να φωνάζουν «αθάνατος».

Το παρών έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ανάμεσα στους παρόντες και οι Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Δένδιας, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Κατά την διάρκεια της τελετής, πάνω στο φέρετρο του εκλιπόντος υπήρχε, εκτός από την φωτογραφία του, μια ανθοδέσμη με λευκά λουλούδια, από την γυναίκα και τα παιδιά του, Βίκυ, Νώντα και Ίριδα.

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στον Ιερό Ναό βρέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Το «παρών» έδωσαν ακόμα εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως ο Φώτης Κουβέλης, συνάδελφοι του εκλιπόντος που ήταν πολύ αγαπητός, αλλά και απλός κόσμος, που είτε απλώς γνώριζε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, είτε συγκινήθηκε από το τραγικό τέλος του. Στην εκκλησία βρέθηκαν ακόμα, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Βασίλης Αλεξανδρής, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Παξινός, ο πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι νομικοί.

«Ήταν μια εκτέλεση εν ψυχρώ, όλα περίμενα να τα ακούσω, αυτό δεν το περίμενα. Ήταν ένας εξαίρετος οικογενειάρχης. Θεέ μου, γιατί; Αυτό το γιατί θα μας φάει», δήλωσε προσερχόμενος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ήδη μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της τελετής, η εκκλησία είχε πλημμυρίσει με στεφάνια για το «ύστατο χαίρε» στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.