Σε μία ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι πυροσβέστες από τη Λακωνία δέχθηκαν διαταγές για να παραλάβουν ακατάλληλα – επικίνδυνα οχήματα προς ενίσχυση του στόλου των Π.Υ και Π.Κ του Νομού μας.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία:

Την 27 Ιουνίου πυροσβέστες από το Γύθειο – Αρεόπολη και Μολάους βάση τριών διαταγών από την ΠΕΠΥΔ Πελ/σου μετέβηκαν στην ΠΥ Κορίνθου να παραλάβουν και να οδηγήσουν πυροσβεστικά οχήματα (40 και άνω ετών) προς τις υπηρεσίες τους.

Κατά την παράδοση – παραλαβή οι οδηγοί διαπίστωσαν ότι εκτός , από την όχι καλή μηχανική τους κατάσταση ( λόγω ηλικίας) ενημερώθηκαν από το γραφείο κίνησης της ΠΥ Κορίνθου ότι τα συγκεκριμένα οχήματα – φορτηγά ήταν ακινητοποιημένα , από 1 έως 2.5 χρόνια λόγο φθοράς ελαστικών που έφτανε στο 90 %.

Οι οδηγοί όταν ρώτησαν ανωτέρους τους , με ποιανού ευθύνη θα βγουν στην κυκλοφορία και θα διανύσουν 200 χιλιόμετρα σε εθνική οδό με τα φορτηγά -χάρους (φθαρμένα ελαστικά έως 90% )θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους αλλά και των αθώων συμπολιτών μας που ταξιδεύουν στους δρόμους η απάντηση ήταν με ευθύνη του οδηγού.

Κατόπιν τούτου οι οδηγοί δεν δεχτήκαν να παραλάβουν τα οχήματα και επέτρεψαν στις υπηρεσίες τους.

Ρωτάμε :

-γιατί εκδόθηκαν οι διαταγές για ακατάλληλα προς κίνηση ακινητοποιημένων οχημάτων?

– πως θα χρησίμευαν τα συγκεκριμένα πυροσβεστικά οχήματα στη Λακωνία ενώ η ΠΥ Κορίνθου τα θεώρει ακατάλληλα και τα είχε θέσει εκτός λειτουργίας ?

– γιατί οι πυροσβέστες να διακινδυνεύσουν να δημιουργήσουν τροχαίο ατύχημα?

ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η ηγεσία θα ασχοληθεί με το θέμα και θα φροντίσει για την ανανέωση του στόλου της Λακωνίας με σύγχρονα και ασφαλή οχήματα.