Ο λόγος που ήταν κλειστές οι κάμερες στο Ειδικό Σχολείο απ’ όπου εξαφανίστηκε ο μικρός Γιώργος

Ο λόγος που ήταν κλειστές οι κάμερες στο Ειδικό Σχολείο απ’ όπου εξαφανίστηκε ο μικρός Γιώργος

Έναν Γολγοθά έζησαν γονείς και εμπλεκόμενοι μετά την εξαφάνιση του 12χρονου Γιώργου από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο Ίλιον.

Ιδεοληψίες και εμμονές συγκεκριμένων ανθρώπων καθυστέρησαν την έναρξη των ερευνών – Η μητέρα στο αστυνομικό τμήμα περίμενε τρεις ώρες για να δώσουν έγκριση στο «Χαμόγελο του παιδιού» να κινητοποιηθεί.

Όταν ο 12χρονος Γιώργος εξαφανίστηκε από τις εγκαταστάσεις του Ειδικού Σχολείου στο Ίλιον την περασμένη Τρίτη σήμανε συναγερμός. Η αγωνία τόσο των γονιών του όσο και των εργαζομένων σε αυτό ήταν τεράστια.

Εκείνοι που έπρεπε να δράσουν άμεσα ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλα εμπόδια. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο επικεφαλής του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος. Όπως και από τα όσα λέει η Γωγώ Ανδρεάδη, Πρόεδρος των Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ιλίου.

Έτσι, οι αγκυλώσεις και οι εμμονές κάποιων και η γραφειοκρατία καθυστέρησαν την δημοσιοποίηση της εξαφάνισης του μικρού Γιώργου με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Επίσης, όπως προκύπτει από τα όσα λέει ο κ. Γιαννόπουλος και όχι μόνο, αν ήταν σε λειτουργία οι κάμερες ασφαλείας σε αυτό το σχολείο, θα υπήρχαν στοιχεία για το που κατευθύνθηκε το παιδί και θα βοηθούσαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Η υπόθεση της εξαφάνισης του 12χρονου Γιώργου, ευτυχώς είχε αίσιο τέλος αλλά προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, κάποιοι πρέπει να βάλουν μυαλό και να αφήσουν στην άκρη τις ιδεοληψίες τους, αφού αυτές μπορεί να κοστίσουν ακόμα και την ζωή κάποιου παιδιού.

Ο 12χρονος Γιώργος εξαφανίστηκε στη μια το μεσημέρι της Τρίτης από το ειδικό σχολείο στο Ίλιον. Βρέθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας από περαστικούς, να περιφέρεται χωρίς παπούτσια, οριακά εντός αστικού ιστού.

«Είναι ένα σχολείο – κόσμημα με τις τελευταίες προδιαγραφές. Έχει τέλεια κατασκευή, πλήρως εξοπλισμένο με κάμερες, σταθερή θερμοκρασία μέσα στους χώρους με πλήρη παρακολούθηση γιατί μιλάμε για ένα ειδικό Δημοτικό με ότι προβλήματα μπορεί να έχουν τα παιδιά μέχρι και βαρύ αυτισμό και ό,τι χρειάζεται και είναι ζηλευτό απ’ οποιοδήποτε σχολείο στην επικράτεια.

Οι κάμερες είναι κανονικά τοποθετημένες από την εταιρεία. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είναι αυτή της οποίας έχουν χορηγηθεί τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πιο συγκεκριμένα από την Μεγάλη Βρετανία. Από εκεί και έπειτα τις κάμερες τις έλεγχε σύμφωνα με αυτά τα οποία γνωρίζουμε ως Ένωση Γονέων, ο ηλεκτρολόγος που είχε τοποθετηθεί από την εταιρεία.

Όταν λοιπόν ήρθε η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού η κυρία Βερώνη με σπουδές στο εξωτερικό και με διετή φοίτηση ενός μεταπτυχιακού στο Λονδίνο, θέλησε να ενεργοποιήσει τις κάμερες αυτές γιατί στην ουσία είναι συνδεδεμένες με το μόνιτορ το οποίο υπάρχει στο γραφείο της.

Όταν τοποθετήθηκαν στο γραφείο της οι κάμερες ο Σύλλογος Διδασκόντων και διάφοροι άλλοι οι οποίοι δεν ξέρω που πρόσκεινται, συνδικαλιστικά όργανα του εκπαιδευτικού προσωπικού θεώρησαν ότι ήταν προσωπικά δεδομένα και δεν έπρεπε να υπάρχουν καν κάμερες σε όλο το σχολείο. Έγινε ένας μεγάλος αναβρασμός πάνω σε αυτό το θέμα και με τη Συνομοσπονδία Γονέων και Μαθητών Ελλάδας η οποία παρενέβη και στη Γενική Συνέλευση την οποία είχαμε ως Ένωση γονέων πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά από αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων και παρέμβαση του προσωπικού αυτές οι κάμερες αποσυνδέθηκαν», λέει η κα Ανδρεάδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.