ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Δαιμόνιες» καλόγριες έγιναν πάμπλουτες πουλώντας κάνναβη (φώτο)

«Δαιμόνιες» καλόγριες έγιναν πάμπλουτες πουλώντας κάνναβη (φώτο)

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολλή συζήτηση διεθνώς για τις εναλλακτικές χρήσεις που μπορεί να έχει η κάνναβη στην καθημερινότητα, αλλά και για την αναακούφιση που μπορεί να προσφέρει σε χρόνια πάσχοντες, μέσα από ειδικά σκευάσματα. Εφόσον, δε, σε ορισμένα κράτη του κόσμου, η καλλιέργειά της είναι και νόμιμη, τι θα μπορούσε να σταματήσει μερικές καλόγριες από το να στήσουν επιχείρηση καλλιέργειας και πώλησης προϊόντων από το εν λόγω φυτό; Μάλλον τίποτα, ούτε ο ίδιος ο Θεός!

Πιο συγκεκριμένα, η καλόγρια Kate Meeusen στις ΗΠΑ σκέφτηκε το 2011 ότι θα ήταν καλό να ασχοληθεί με την καλλιέργεια νόμιμης κάνναβης και την παραγωγή προϊόντων από αυτή και μοιράστηκε την ιδέα της με μερικές ακόμη μοναχές. Έτσι, έκαναν τη σκέψη τους πράξη, ξεκινώντας την επιχείρηση με μόλις 12 φυτά. Σήμερα, έχουν καταφέρει και κάνουν μεγάλες εξαγωγές, αποκομίζοντας έως και ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως.

«Ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου είναι ακόμα κολλημένο στο 1950 και δεν βλέπει με καλό μάτι, την δημιουργία προϊόντων από κάνναβη. Αυτά όμως μπορούν να βοηθήσουν, εκτός των άλλων, αρκετό κόσμο να αντιμετωπίσει τις εξαρτήσεις του. Μέχρι στιγμής, εκτός από το να βγάζουμε λάδια, έχουμε βοηθήσει 8 άτομα που ήταν εθισμένα στο αλκοόλ και όχι μόνο. Όλοι τους ένιωσαν καλύτερα», δήλωσε η Meeusen στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για την συγκεκριμένη επιχείρηση.

«Μέσα στα επόμενα χρόνια σκοπεύουμε να έχουμε ένα εργοστάσιο παρασκευής σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ. Θα κάνουμε και συνεργασίες με το Χόλιγουντ, καθώς αποτελεί το… μεγάφωνο, προκειμένου να φτάσει η φωνή μας σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε η μοναχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.