Γιος ιερέα & πατέρας δυο παιδιών ο 27χρονος δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη (upd, βίντεο)

Γιος ιερέα & πατέρας δυο παιδιών ο 27χρονος δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη (upd, βίντεο)

Τέλος στο θρίλερ της δολοφονίας της Suzanne Eaton φαίνεται πώς έδωσε η αστυνομία καθώς συνελήφθη 27χρονος γιος ιερέα της περιοχής του Μάλεμε που ομολόγησε το έγκλημα.

Πιο αναλυτικά, ένας άνδρας κρατείται από το μεσημέρι της Δευτέρας για την στυγερή δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, που είχε εντοπιστεί νεκρή, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της, μέσα σε σπηλιά, στο Μάλεμε Χανίων.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr για έναν νεαρό, 27 ετών από την Κίσαμο, γιο ιερέα και πατέρα δυο παιδιών που μένει στο Μάλεμε και ο οποίος ομολόγησε την ειδεχθή πράξη του.

Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία και είχε εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου.

«Είμαι ηδονοβλεψίας…»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, ο άνδρας φέρεται να ομολόγησε προφορικά και να παραδέχτηκε ότι είναι ηδονοβλεψίας και ότι στη θέα της βιολόγου ηδονίστηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φαίνεται πως επιβεβαιώνεται πάντως το σενάριο των αστυνομικών ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν σεξουαλικό.

Ο 27χρονος φέρεται να διαθέτει περιουσία στην περιοχή της σπηλιάς στο Ξαμουδοχώρι.

Σύμφωνα με το flashnews στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται και ένας αλλοδαπός, που εργάζονταν για τον 27χρονο και φέρεται να βοήθησε τον δράστη να μεταφέρει και να κρύψει τη σορό της 60χρονης στη δαιδαλώδη τεχνητή σπηλιά που είχε δημιουργηθεί από τους Γερμανούς την εποχή του Β’ Π.Π.

Το μοιραίο λάθος – Πώς τον συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο δράστης, παρά τις προσπάθειές του να καλύψει με κάθε τρόπο το έγκλημα που διέπραξε, φαίνεται ο,τι υπέπεσε σε ένα λάθος που αποδείχτηκε μοιραίο για αυτόν και που τελικώς οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ίχνη από το αυτοκίνητο του 27χρονου βρέθηκαν στην περιοχή που είχε μεταφερθεί, τοποθετηθεί και θαφτεί το πτώμα της 60χρονης και αυτά, σε συνδυασμό αρχικώς με το προφίλ του δράστη που οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να σκιαγραφούν, μετά τη συλλογή στοιχείων της δολοφονίας, καθώς και τα ίδια τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, στένεψαν τον κύκλο των υπόπτων και τελικώς αποκάλυψαν την ταυτότητα του δράστη.

Κάμερες ασφαλείας και σάρωση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ήταν οι πρώτες κινήσεις που τελικά οδήγησαν τις αρχές στη σύλληψη του 27χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σουζάν Ίτον, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο δράστης φέρεται αρχικά να χτύπησε με το αυτοκίνητό του τη νεαρή γυναίκα, ενώ μέχρι τώρα δεν προκύπτει να τη γνώριζε και να είχαν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους.

Αμέσως μετά και πριν την εγκαταλείψει στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα, ο δράστης έπνιξε με τα χέρια του τη γυναίκα, γιατί έτσι θεωρούσε ότι θα εξαφανίσει κάθε ίχνος του.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί πήραν DNA και αποτυπώματα, και μάλιστα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια προκύπτουν στοιχεία που τον εμπλέκουν με τη δολοφονία.

Ο ίδιος, ο οποίος έχει σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα, είπε στους αστυνομικούς ότι κατά λάθος τη χτύπησε με το αυτοκίνητο και αμέσως μετά φώναξε έναν αλλοδαπό εργάτη του, για να τον βοηθήσει να την μεταφέρουν στο σημείο που βρέθηκε.

Υπενθυμίζεται οτι η 60χρονη είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιουλίου, το πτώμα της εντοπίστηκε στις 9 Ιουλίου, έπειτα από μια πρωτοφανή κινητοποίηση τόσο των τοπικών αρχών, όσο και εθελοντών, εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ το θέμα της εξαφάνισης αλλά και του εντοπισμού της σορού της 60χρονης απασχόλησε μεγάλα διεθνή πρακτορεία.

Η βιολόγος εργαζόταν στο ινστιτούτο Max Planck στην Δρέσδη της Γερμανίας μαζί με τον Βρετανό σύζυγό της και πατέρα των δυο γιων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.