ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ικαρία: To λάθος που αποδείχτηκε μοιραίο για τη Νάταλι Κρίστοφερ

Ικαρία: To λάθος που αποδείχτηκε μοιραίο για τη Νάταλι Κρίστοφερ

Η 34χρονη αστροφυσικός, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (07/08) σε δύσβατη περιοχή, ενάμισι χιλιόμετρο μακριά από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμενε με τον σύντροφό της.

Η Νάταλι Κρίστοφερ έπεσε στο κενό μαζί με το μεγάλο πέτρινο όγκο που βρέθηκε πάνω της. Αυτός ήταν η αιτία της μοιραίας πτώσης, με την αποκόλλησή του, παρασύροντας την άτυχη Αγγλίδα η οποία έκανε την επιλογή να τον χρησιμοποιήσει.

Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης και οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ.

Το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί σε ποσοστό 98% από τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Το 2% της επιφύλαξης αφορά στα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα γίνουν μετά τη νεκροτομή, δηλαδή την περίπτωση δηλητηρίασης.

Από την πρώτη στιγμή, προσθέτει η εφημερίδα, δεν φαίνονταν ίχνη πάλης της 34χρονης με άλλο άτομο. Με απόλυτη βεβαιότητα διαπιστώθηκε επίσης ότι το σημείο όπου βρέθηκε η Αγγλίδα, ήταν αυτό της πτώσης και του ακαριαίου θανάτου και δεν υπήρχε καμία πιθανότητα μεταφοράς της από άλλο σημείο και «σκηνοθεσία» σκηνικού πτώσης».

«Μετά την αυτοψία του χώρου όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος», δήλωσε αρχικά ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης.

«Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες. Υπάρχει μία πρωτογενής κηλίδα κάτω από το κεφάλι του θύματος. Και τα άλλα στοιχεία που έχουμε συλλέξει συνάδουν ότι επήλθε ακαριαίος θάνατος από πτώση από μεγάλος ύψος», πρόσθεσε.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως η πτώση και ο θάνατος προήλθαν από την παράτολμη προσπάθεια της Νάταλι να αναρριχηθεί ή να καταρριχηθεί σε αυτόν τον απότομο βράχο. Επεσήμαναν πως η άτυχη γυναίκα έπεσε «αγκαλιά» με το μεγάλο πέτρινο όγκο που βρέθηκε πάνω της, ο οποίος ήταν η αιτία της πτώσης της με την αποκόλλησή του.

«Θέλει προσπάθεια για να κατέβει κανείς εκεί που βρέθηκε»

«Με ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας πήγαμε στην Ικαρία και μαζί με διασώστες και αστυνομικούς πήγαμε σε αυτό το σημείο που ήταν εντελώς δύσβατο. Δεν υπήρχε καμία πρόσβαση. Θέλει εξαιρετική προσπάθεια για να φτάσει κανένας εκεί. Εγώ έκανα περίπου 25 λεπτά για να κατέβω. Για να το πω κάπως ιατρικά, το να φτάσει κανείς εκεί ισοδυναμεί με 10 τεστ κοπώσεως», σημείωσε αρχικά ο κ. Καρακούκης.

«Από τις πρώτες ενδείξεις μπορώ να πω ότι η εικόνα συνάδει με πτώση από ύψος. Το ύψος είναι μεγάλο, είναι γύρω στα 20 μέτρα, από εκεί που φέρεται να έπεσε. Τα αίτια της πτώσης θα τεκμηριωθούν και από την επιστημονική έρευνα που διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ., αλλά και από την νεκροψία-νεκροτομή που θα ακολουθήσει και πιθανώς και τις εργαστηριακές εξετάσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής.

«Τα τραύματα τα οποία υπάρχουν, αλλά και η διαμόρφωση του χώρου από την αυτοψία παραπέμπουν σε πτώση. Η γυναίκα ήταν πλακωμένη από ένα τμήμα βράχου, στο αριστερό σημείο του σώματός της», πρόσθεσε.

Ο σπαραγμός του συντρόφου της

Όταν εντοπίστηκε η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ, στο σημείο έσπευσαν τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ προκειμένου να το ανασύρουν, μαζί με πυροσβέστες.

Ο Κυριάκος, ο σύντροφος της άτυχης 34χρονης, έφτασε στο σημείο και αναγνώρισε το πτώμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες χρειάστηκε να συγκρατηθεί από τους αστυνομικούς για να μην τρέξει κι αυτός στο γκρεμό.

«Ούρλιαζε και έκλαιγε και προσπαθούσε να τρέξει στο μονοπάτι για να βρεθεί κοντά της», περιέγραψε ένας διασώστης που βρισκόταν στο σημείο. «Ήταν χαμένος και έτρεχε πάνω κάτω, προσπαθώντας να περάσει τον αστυνομικό κλοιό. Ήθελε να δει το πτώμα, δεν νομίζω πως μπορούσε να πιστέψει πως ήταν νεκρή», πρόσθεσε, σε μαρτυρία που δημοσίευσε η Daily Mail.

«Τον είδα ξανά αργότερα που είχε ηρεμήσε, αλλά το πρόσωπό του ήταν κάτασπρο. Δεν έχω ξαναδεί άνθρωπο τόσο χλωμό», συμπλήρωσε ο διασώστης.

Ο Κυριάκος, σύμφωνα με ανάρτηση του διασώστη Βαγγέλη Κριαρά, θέλησε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στον εντοπισμό της αγαπημένης του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, ο κ. Κριαράς ανάρτησε το μήνυμα που του έστειλε ο Κύπριος σύντροφος της Νάταλι Κρίστοφερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.