ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τρεις Έλληνες σε καραντίνα λόγω κοροναϊού–Προσπάθειες του ΥΠΕΞ να τους φέρει από την Κίνα

Τρεις Έλληνες σε καραντίνα λόγω κοροναϊού–Προσπάθειες του ΥΠΕΞ να τους φέρει από την Κίνα

Εγκλωβισμένοι παραμένουν τρεις Έλληνες πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, 330 χιλιόμετρα από την πόλη Ουχάν η οποία θεωρείται το επίκεντρο του κοροναϊού.

Οι τρεις Έλληνες, ένας μόνιμος κάτοικος και δύο που βρέθηκαν στην περιοχή για επαγγελματικούς λόγους, παραμένουν εγκλωβισμένοι καθώς οι κινεζικές Αρχές δεν επιτρέπουν την προσέγγιση κανενός μεταφορικού μέσου στην επαρχία Χουμπέι.

Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει τις ελληνικές Αρχές, οι οποίες καταβάλλουν προσπάθειες απεγκλωβισμού των τριών Ελλήνων και επαναπατρισμού τους. Όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές προξενικές Αρχές προκειμένου να συντονιστούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Ακόμη κι αν οι κινεζικές Αρχές δώσουν την έγκριση να μεταφερθούν οι Έλληνες στο κοντινότερο αεροδρόμιο, θα πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλες πτήσεις, πράγμα που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των περιορισμένων δρομολογίων.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την υπόθεση και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για του Έλληνες πολίτες.

Όλες οι χώρες επαναπατρίζουν πολίτες

Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που προσπαθεί να επαναπατρίσει τους πολίτες της από την Κίνα, μετά την έξαρση του φονικού ιού. Σήμερα, 200 Γάλλοι πολίτες έφθασαν από την επαρχία Ουχάν στη Γαλλία, μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της γαλλικής κυβέρνησης με τις κινεζικές αρχές. Οι εν λόγω πολίτες θα τεθούν σε καραντίνα, σε γαλλικό έδαφος, και έχουν ήδη μεταφερθεί σε μια άδεια κατασκήνωση στο χωριό Carry-le-Rouet. Όλοι φέρονται υγιείς πλην ενός, ο οποίος μεταφέρθηκε με τα ύποπτα συμπτώματα σε κοντινό νοσοκομείο για να γίνουν οι σχετικές αναλύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπουργός Υγείας της Γαλλίας επιθεώρησε νωρίτερα τις εγκαταστάσεις όπου θα διαμείνουν σε καραντίνα οι 200 Γάλλοι που ήρθαν από το Ουχάν.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.