Πότε θα ανοίξουν ΙΕΚ, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Πότε θα ανοίξουν ΙΕΚ, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και για το πότε θα ανοίξουν τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ και οι σχολές ξένων γλωσσών.

Το «restart» στην εκπαίδευση ξεκίνησε σήμερα με την επιστροφή στα… θρανία, μέσω τηλεκπαίδευσης, για τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, ενώ το μεγάλο βήμα θα γίνει τη Δευτέρα, με το άνοιγμα των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των ειδικών σχολείων.

Ενα από τα βασικά ερωτήματα για τους επιστήμονες και το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο είναι το πότε θα δοθεί το «πράσινο φως» για τα δια ζώσης μαθήματα στα γυμνάσια και στα λύκεια.

Ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας, διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής υπουργείου Υγείας δήλωσε σήμερα ότι ένα πιθανό σενάριο που αναμένεται να εξετάσει η επιτροπή είναι να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια στα τέλη Ιανουαρίου.

Πότε θα ανοίξουν ΙΕΚ, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών

Με το τελευταίο lockdown στην εκπαίδευση, πέρα από τα σχολεία, τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας τα πανεπιστήμια, τα φροντιστήρια, οι δομές μελέτης, τα κέντρα ξένων γλωσσών και τα ΙΕΚ. Ολες αυτές οι δομές παραμένουν κλειστές και έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν μαθήματα αποκλειστικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα για την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία στα πανεπιστήμια δεν έχει ακόμα τεθεί επί τάπητος στην επιτροπή των ειδικών. Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι οι ιδιωτικές σχολές (ΙΕΚ κ.λπ) υπάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα επαναλειτουργήσουν «πακέτο» με τα πανεπιστήμια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ομοίως, κατά την ίδια πηγή, τα φροντιστήρια θα ανοίξουν για μαθήματα με φυσική παρουσία μόλις οι ειδικοί δώσουν το «ΟΚ» για το άνοιγμα των λυκείων. Επομένως, αν ανοίξουν τα λύκεια στα τέλη Ιανουαρίου, θα επαναλειτουργήσουν και τα φροντιστήρια. Πιο «θολή» είναι η εικόνα για τα κέντρα ξένων γλωσσών. Ενα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να επαναλειτουργήσουν σταδιακά, σε αντιστοίχιση με τη βαθμίδα (οι τάξεις γυμνασίου μαζί με τα γυμνάσια κ.ό.κ.).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.