ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Οι σκέψεις για προσθήκη νέου κωδικού στα SMS

Οι σκέψεις για προσθήκη νέου κωδικού στα SMS

Τρόπους περιορισμού του συνωστισμού αναζητούν στην κυβέρνηση προκειμένου να μην δούμε ξανά τις εικόνες του Σαββατοκύριακου σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε συνδυασμό με τον καλό καιρό έφερε τις εικόνες ακραίου συνωστισμού.

Ένα από τα μέτρα που φαίνεται ότι συζητήθηκαν είναι να μπει… χρονόμετρο στις αγορές που θα κάνουν οι καταναλωτές προκειμένου η κυβέρνηση να ελέγξει το κύμα των πολιτών που επισκέπτεται τα καταστήματα. Όπως φαίνεται όμως αυτό το μέτρο μοιάζει να απομακρύνεται.

Οι δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν από αυτό το μέτρο φαίνεται ότι λειτούργησαν καταλυτικά.

Δεν αποκλείεται όμως να προστεθεί νέος κωδικός στα SMS που στέλνουν οι πολίτες για την έξοδό τους από το σπίτι. Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη θέσπιση του κωδικού με τον αριθμό 7 προκειμένου να υπάρχει διαχωρισμός στα ψώνια.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ ο συγκεκριμένος κωδικός θα χρησιμοποείται για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ με τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν τον κωδικό 2 για τις υπόλοιπες αγορές τους. Το ινστιτούτο έρευνας-λιανεμπορίου καταναλωτικών αγαθών προτείνει να υπάρχει ένας πελάτης ανά 10τ.μ. και όχι ένα άτομο ανά 25 τ.μ που ισχύει σήμερα.

Λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Πρέπει να πούμε πάντως ότι οι καταστηματάρχες εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω πανδημίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, 7 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλώνουν αδυναμία να καλύψουν τις οφειλές που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας και τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, ηλεκτρονικές επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης σημείωσαν αύξηση 55% μέσα στο 2020. Τεράστια άνοδο είχαν τα ρούχα σπιτιού και ότι σχετίζεται με την μετακίνηση 6, δηλαδή αθλητικά και φόρμες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.