ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό θα είναι από το Σάββατο το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Αυτό θα είναι από το Σάββατο το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν σε όλη την Ελλάδα, με τις αλλαγές στα ωράρια των σούπερ μάρκετ να γίνονται γνωστές.

Συγκεκριμένα, σε όλη την χώρα ανοίγουν από τις 07:00 και κλείνουν στις 20:30, τόσο το Σάββατο, όσο και τις καθημερινές.

Το νέο ωράριο αφορά τα σούπερ μάρκετ σε όλη την χώρα, καθώς στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» και στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει πλέον από τις 21:00 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι το νέο ωράριο δεν ισχύει μόνο για τα σούπερ μάρκετ, αλλά και για τα καταστήματα τροφίμων γενικότερα, για τα φαρμακεία και για τα βενζινάδικα, τα οποία κλείνουν, δηλαδή, επίσης στις 20:30.

Παρόλα αυτά, η μετακίνηση θα συνεχίσει να γίνεται με αποστολή SMS με κωδικό 2 στο 13033, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.

Για να μεταβούν λοιπόν σε κάποιο σούπερ μάρκετ, οι καταναλωτές είναι υποχρεωμένοι, είτε να αποστείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 2 («Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης [σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ]»), είτε να χρησιμοποιήσουν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης, είτε μια χειρόγραφη δήλωση.

Όπως αναφέρεται στις αναθεωρημένες οδηγίες στο forma.gov.gr για το SMS 2 στο 13033 η χρήση του προβλέπεται για:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.