ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Αλλαγή ώρας: Τι θα ισχύσει φέτος τελικά με την χειμερινή ώρα

Θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω;

Αλλαγή ώρας: Τι θα ισχύσει φέτος τελικά με την χειμερινή ώρα

Για το ζήτημα αλλαγής ή μη της ώρας τη φετινή χειμερινή περίοδο ρωτήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί του περασμένου Σαββάτου (15/10).

«Προσπαθήσαμε και σε επίπεδο Ευρώπης να εκπονήσουμε μελέτες που να αποδεικνύουν ή να διαπιστώνουν αν τελικά η διατήρηση της θερινής ώρας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση κατανάλωσης. Αυτό, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν αποδεικνύεται. Άρα συνεχίζουμε να αλλάζουμε ώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκρέκας.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της κατάργησης της αλλαγής της ώρας είχε εγκριθεί το 2019 από την Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου. Η Επιτροπή είχε αποφασίσει τότε (23 ψήφους υπέρ και 11 κατά) ότι η αλλαγή ώρας θα σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα.

Ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο ρόλος του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στις υποκλοπές των κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων;

  • Δεν γνώριζε (4%, 1.250 Votes)
  • Αυτός είχε δώσει την εντολή (81%, 24.454 Votes)
  • Πιθανόν να γνώριζε (10%, 3.010 Votes)
  • Μάλλον αγνοούσε τα πάντα (3%, 1.011 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 402 Votes)

Σύνολο ψήφων: 30.127

Loading ... Loading ...

Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν εφαρμόστηκε, καθώς «κόλλησε» από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλαγή ώρας: Ποια Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, εφόσον δεν υπάρξει κάποια απόφαση της τελευταίας στιγμής, η αλλαγή ώρας πάγια γίνεται τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10) γυρίζουμε προς τα πίσω τα ρολόγια μας προκειμένου να ξεκινήσει η χειμερινή ώρα. Αυτό θα συμβεί στις 04:00 τα ξημερώματα, με τα ρολόγια, μετά την αλλαγή, να δείχνουν 03:00. Συνεπώς κερδίζουμε μια ώρα παραπάνω ξεκούρασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.