ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε δίωρη στάση εργασίας για αύριο και συγκέντρωση έξω από το υπ.Παιδείας

Οι καθηγητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κόντρα στην αξιολόγηση

Η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε δίωρη στάση εργασίας για αύριο και συγκέντρωση έξω από το υπ.Παιδείας

Η ΟΛΜΕ, ανακοίνωσε πως αύριο Πέμπτη 28 Μαρτίου, θα προχωρήσει σε δίωρη στάση εργασίας σε Γυμνάσια και Λύκεια από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ..

Οι καθηγητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κόντρα στην αξιολόγηση και αντιδρούν έντονα στην πρόσφατη εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Γιάννη Κατσαρού, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «…η παρεμπόδιση της διαδικασίας αξιολόγησης σε κάθε στάδιο αυτής επιφέρει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των κείμενων διατάξεων, προκειμένου να παρέχεται ακώλυτα/ανεμπόδιστα η παροχή δημόσιας υπηρεσίας» σε μια προσπάθεια να σταματήσουν από πλευράς εκπαιδευτικών οι αντιδράσεις και η αποχή από τη διαδικασία.

Μάλιστα η ΟΛΜΕ προγραμματίζει για αύριο στις 2 το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας εξ ου και προκηρύχθηκε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12-2 μ.μ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

«Ένα ακόμα μνημείο αυταρχισμού αποτελεί η εγκύκλιος Κατσαρού που μοναδικό στόχο έχει να εκφοβίσει τον αγωνιζόμενο κλάδο των εκπαιδευτικών.

Το ΥΠΑΙΘΑ αδυνατεί να πείσει την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα για τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του και μπροστά στη μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης καταφεύγει συνεχώς σε αυταρχικές τακτικές.

Συνεχίζει τις διώξεις των εκπαιδευτικών, προσφεύγει στα δικαστήρια ενάντια σε κάθε απεργία που μπλοκάρει τα σχέδιά του και τώρα απειλεί με ποινές κυρώσεις. Είναι προφανές ότι το ΥΠΑΙΘΑ βρίσκεται σε πανικό επειδή σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αρνείται να υποταχθεί.

Καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχουν στις Γενικές Συνελεύσεις για να συναποφασίσουμε τη συνέχιση του αγώνα μας. Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την εγκύκλιο Κατσαρού και απαντάμε με κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 2μ.μ.

Προκηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12-2 μ.μ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεχίζουμε τον αγώνα με ενότητα και συσπείρωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.