Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στο ξήλωμα δεκάδων καρτοτηλεφώνων από τα πεζοδρόμια: Σε ποιες περιοχές θα ξεκινήσει (φωτο)

Οι θάλαμοι αυτοί αποτελούσαν εστίες ρύπανσης, αλλά και πρόκλησης ατυχημάτων

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στο ξήλωμα δεκάδων καρτοτηλεφώνων από τα πεζοδρόμια: Σε ποιες περιοχές θα ξεκινήσει (φωτο)

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στο ξήλωμα δεκάδων χαλασμένων καρτοτηλεφώνων από διάφορες περιοχές στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Για πολλά χρόνια, δεκάδες τηλεφωνικοί θάλαμοι παρέμεναν ανενεργοί σε διάφορα σημεία της πόλης, χωρίς λειτουργική χρήση, επιβαρύνοντας την εικόνα του δημόσιου χώρου και δημιουργώντας εμπόδια για πεζούς και άτομα με αναπηρία.

Εξάλλου, δεν αποτελεί μυστικό πως αυτοί οι θάλαμοι αποτελούσαν εστίες ρύπανσης, αλλά και πρόκλησης ατυχημάτων.

Η Αντιδημαρχία Υποδομών του Δήμου Αθηναίων επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΤΕ και ζήτησε την απομάκρυνση των χαλασμένων καρτοτηλεφώνων.

Μετά από αυτή την παρέμβαση, αποξηλώθηκαν σταδιακά 63 ανενεργοί τηλεφωνικοί θάλαμοι ενώ έχει προγραμματιστεί η απομάκρυνση 24 ακόμα εντός Αυγούστου.

Μέχρι τον Οκτώβρη θα ακολουθήσουν επιπλέον 67 αποξηλώσεις. Η απομάκρυνση ξεκίνησε από κεντρικά σημεία της Αθήνας. Ενδεικτικά:

  1. Σύνταγμα: Φιλελλήνων & Βασ. Αμαλίας, Λέκκα, Πανεπιστημίου,
  2. Ομόνοια: Πλατεία Κοτζιά, Σανταρόζα, Σατωβριάνδου, Λυκούργου, Σωκράτους & Ευριπίδου,
  3. Μετς: Αναπαύσεως,
  4. Κολωνάκι: Πλατεία Φιλικής Εταιρείας, Υψηλάντου,
  5. Εξάρχεια: Στουρνάρη,
  6. Κυψέλη: Πατησίων & Αγ. Μελετίου, Ευελπίδων & Κέρκυρας,
  7. Πλατεία Κυψέλης, Ζακύνθου & Κέρκυρας, Κρίσσης,
  8. Πατήσια / Μεταξουργείο / Κολωνός: Λένορμαν, Αχαρνών, Κολοκυνθού, Πλατεία Αθανασίου Διάκου (Θυμαράκια),
  9. Γκύζη: Βαρβάκη & Μομφεράτου,
  10. Εξάρχεια / Νεάπολη: Στουρνάρη, Καλλιδρομίου, Λ. Αλεξάνδρας,
  11. Παγκράτι: Δαμάρεως, Υμηττού, Σπύρου Μερκούρη, Εμπεδοκλέους, Φορμίωνος,
  12. Πετράλωνα: Δεινοχάρους (Πλατεία Μερκούρη),
  13. Ιλίσια: Παπαδιαμαντοπούλου,
  14. Κουκάκι / Ν. Κόσμος: Καφαντάρη, Μιχαήλ Μπακνανά,
  15. Αμπελόκηποι: Κηφισίας, Γρ. Ξενοπούλου & Μεσογείων, Φθιώτιδος & Δουκίσσης Πλακεντίας,
  16. Βοτανικός: Σπύρου Πάτση & Ιερά Οδός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στη συνολική στρατηγική για τη μείωση του οπτικού θορύβου, τη βελτίωση της προσβασιμότητας των πεζοδρομίων και την αναβάθμιση της λειτουργικότητας του δημόσιου χώρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.