Πέτρος Ξεκούκης: «Ο Άγιος Παΐσιος μου είπε ότι θα γίνω ηθοποιός και φίρμα»

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στον Άγιο Παΐσιο, με τον οποίο είχε συναντηθεί το 1978

Πέτρος Ξεκούκης: «Ο Άγιος Παΐσιος μου είπε ότι θα γίνω ηθοποιός και φίρμα»

Για το πώς ακολούθησε τον δρόμο της υποκριτικής μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Πέτρος Ξεκούκης.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στον Άγιο Παΐσιο, με τον οποίο είχε συναντηθεί το 1978 και όσα του είχε πει για την καριέρα του.

Στην ερώτηση για το πώς έγινε ηθοποιός, ο Πέτρος Ξεκούκης απάντησε:

«Χάρισμα από τον Θεό, τι άλλο; Και παιδεύτηκα για να πάρω την απόφαση, έφτασα μέχρι τον Άγιο Παΐσιο. Είχα την αδελφή μου να μου λέει “θα χάσεις την ψυχή σου, άσε το θέατρο. Πήγαινε στο Περιβόλι της Παναγίας να πάρεις καμία ευχή από κανέναν άγιο πατέρα”. Ο πνευματικός μου με έστειλε στον Άγιο Παΐσιο το 1978. Η αδελφή μου, ακόμη έχω στα αυτιά μου τη φωνή της, φώναζε: “Άσε τις τέχνες, θα μπλέξεις”. Ξεκίνησα για το Άγιον Όρος – μετέπειτα έχω πάει άλλες 10 φορές για προσκύνημα και μαζί με τον Μανούσο Μανουσάκη – και βρήκα τον Άγιο Παΐσιο με ένα κομποσκοίνι στο χέρι. Με είδε και με ρώτησε: «”Τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου;”».

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός πρόσθεσε ότι:

«Τον άκουσα και τα έχασα. Πως ξέρει, αναρωτήθηκα, ότι θα τον ρωτήσω για το επάγγελμα που πρέπει να ακολουθήσω; “Γιατί με ρωτάτε;” του λέω. Και μου απαντά: “Γιατί ο Κύριος μας ήταν ξυλουργός και έφτιαχνε ωραία πράγματα και κάποιοι θέλουν να γίνουν ηθοποιοί”. Ταράχτηκα. Όσοι γνώρισαν τον γέροντα ξέρουν πολύ καλά ότι είχε χιούμορ. Μου λέει, “να κάνεις αυτό που θέλει η καρδιά σου και θα γίνεις και γνωστός”».

Στην πορεία των όσων δήλωσε στο περιοδικό Enjoy, ο Πέτρος Ξεκούκης συνέχισε λέγοντας: «Φεύγω με την ευχή του, πάω στην αδελφή μου και της λέω: “Ο γέροντας μου είπε ότι θα γίνω ηθοποιός και φίρμα”. Η αδελφή μου γέλασε και μου λέει, “α εσύ παλάβωσες”. Για εμένα η συνάντηση με τον Άγιο Παΐσιο είναι η πιο καθοριστική στη ζωή μου, γιατί δεν υπάρχει θεατρικός ρόλος, τηλεοπτικός που να μην τον παίζω με την καρδιά μου και αυτό μου το έλεγε και ο αείμνηστος Στάθης Ψάλτης στο Περοκέ. Μου έδωσε αυτή την ευχή ο γέροντας, “να είμαι και καλός”, αυτό κάνω πάντα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ηθοποιός έχει αναφερθεί ξανά στο παρελθόν στη συνάντησή του με τον  Άγιο Παΐσιο μέσα από τηλεοπτικές δηλώσεις του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.