ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Πρωτοφανές περιστατικό στο Ρέθυμνο: Μαθητής κατήγγειλε τέσσερις καθηγήτριες επειδή… έκαναν απεργία

Όπως είπε στον εισαγγελέα, οι εκπαιδευτικοί του στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση

Πρωτοφανές περιστατικό στο Ρέθυμνο: Μαθητής κατήγγειλε τέσσερις καθηγήτριες επειδή… έκαναν απεργία

Ένας μαθητής Λυκείου κατήγγειλε τέσσερις καθηγήτριες επειδή έκαναν απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου, την ημέρα της πανελλήνιας κινητοποίησης που είχε πραγματοποιηθεί ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο μαθητής προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και κατήγγειλε τις εκπαιδευτικούς, επειδή όπως δήλωσε, του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση».

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η Εισαγγελία διαβίβασε την καταγγελία του μαθητή στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου κλήθηκαν οι τέσσερις καθηγήτριες να παραστούν. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορεί παρά να προκαλέσει προβληματισμό, γύρω από την ευκολία με την οποία ένα ανήλικο παιδί, καταφέρεται τόσο έντονα κατά ενός συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος, όπως είναι το δικαίωμα στην απεργία.

Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι, όπως συχνά τονίζουν, αντιμετωπίζουν εξαιρετικές δυσκολίες στην άσκηση του έργου τους, παλεύοντας με τα κενά και τις ελλείψεις σε όλες τις βαθμίδες, έρχονται τώρα αντιμέτωποι με ένα συμβάν, που υποτιμά τον αγώνα που προσπαθούν να κάνουν διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, απευθύνει προς όλους κάλεσμα συμπαράστασης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει ανακοινωθεί για την σήμερα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου θα παρουσιαστούν οι τέσσερις καθηγήτριες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.