ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σήμερα τα αποτελέσματα για την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα σχολεία – Πώς θα ενημερωθούν

Δεν προβλέπεται διαδικασία αναβαθμολόγησης των γραπτών

Σήμερα τα αποτελέσματα για την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα σχολεία – Πώς θα ενημερωθούν

Σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου, αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων των υποψηφίων μαθητών στα Πρότυπα σχολεία.

Από τους 9.339 μαθητές που είχαν καταθέσει έγκυρες αιτήσεις διαγωνίσθηκαν 8.405 μαθητές για 1.696 θέσεις στα 31 Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια σε 10 Περιφέρειες της χώρας και για 307 θέσεις στα 14 Εκκλησιαστικά Σχολεία.

Οι 8.405 υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν με SMS για τη σχολική μονάδα επιτυχίας ή τη σχολική μονάδα στην οποία θα είναι επιλαχόντες και για τη συνολική βαθμολογία τους.

Παράλληλα μπορούν να ενημερωθούν:

  • Από την πλατφόρμα των αιτήσεων. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τη χρήση των κωδικών taxisnet.
  • Από την ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) .

Μετά την κύρωσή τους από τα Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια των οικείων σχολικών μονάδων τα αποτελέσματα (επιτυχόντων και επιλαχόντων) θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των Πρότυπων Σχολείων.

Σε περίπτωση ύπαρξης ισοβαθμιών, οι υποψήφιοι κατατάσσονται με σειρά επιτυχίας σύμφωνα με τον τυχαίο αριθμό που θα αποδοθεί σε κλήρωση.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 21 του κεφ. Β1α της Υ.Α. 22270/Δ6/14-3-2022 (Β’ 1144), με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ορίζεται ο χρόνος, ο τόπος και η διαδικασία επίδειξης των απαντητικών φύλλων των μαθητών, για τα οποία οι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν να λάβουν γνώση.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα υποβάλλουν αίτηση στο Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (σ.σ. πέρσι υπέβαλαν αίτηση από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου), προκειμένου να λάβουν γνώση του απαντητικού φύλλου. Τον Σεπτέμβριο θα προσδιοριστεί το χρονικό διάστημα, εντός του οποίου θα γίνει η επίδειξη των απαντητικών φύλλων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες για τη διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται διαδικασία αναβαθμολόγησης των γραπτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.