ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Ποιους δρόμους θα κλείσουν σήμερα

Τα αιτήματά τους και η απάντηση της κυβέρνησης

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Ποιους δρόμους θα κλείσουν σήμερα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες καθώς την ώρα που ετοιμάζονται να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, από σήμερα Τετάρτη (7/2), ξεκινούν δίωρα μπλόκα στις Εθνικές Οδούς της χώρας και αποκλεισμούς τελωνείων.

Στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας, στην οποία συμμετείχαν 55 μπλόκα και 70 αγροτικοί συνεταιρισμοί, αποφάσισαν να ακολουθήσουν σκληρή στάση.

Στις 5 σήμερα το απόγευμα, οι αγρότες Πλατύκαμπου έχουν προγραμματίσει να κλείσουν την ΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα οι αγρότες της Καρδίτσας προγραμματίζουν να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώ αργότερα αναμένεται να μπουν και μέσα στην πόλη της Καρδίτσας.

Να κλείσουν και το τελωνείο Ευζώνων ετοιμάζονται και οι αγρότες από τις Σέρρες την Τετάρτη το απόγεμα, ενώ ταυτόχρονα οι αγρότες από το Πολύκαστρο θα κατευθυνθούν προς το τελωνείο Προμαχώνα.

Στο τραπέζι παραμένει πάντα να κατευθυνθούν με τα τρακτέρ και προς την Αθήνα.

Οι αγρότες της Αχαΐας εξετάζουν τρία σενάρια: Να κλείσουν τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού ή να περάσουν με τα τρακτέρ τους μέσα από την Πάτρα.

Ήδη έχουν εξαγγείλει πως στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν σε 4 διαφορετικά σημεία. Στις 6 το απόγευμα θα στηθεί το μπλόκο της Αιγιάλειας στη γέφυρα της Σελινούντας.

Τα αιτήματα των αγροτών

  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.
  • 7 λεπτά η κιλοβατώρα στο ρεύμα.
  • Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές.
  • Επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ.
  • Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος.
  • Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

Τι απαντά η κυβέρνηση

Στους αγρότες αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε συζήτηση στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

«Η ελληνική κυβέρνηση μέσω του ΕΛΓΑ την προηγούμενη τετραετία εκταμίευσε παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ μόνο σε αγροτικές αποζημιώσεις. Ποσό πολύ-πολύ μεγαλύτερο των εισφορών των αγροτών που καταβλήθηκαν στον ΕΛΓΑ. Η διαφορά ήρθε από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άρα, δεν θα μπορούσε να έχει έρθει αν η οικονομία μας δεν πήγαινε καλά» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση με τον πρόεδρο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου Νικόλαο Μπακατσέλο, στο πλαίσιο εκδήλωσης του επιμελητηρίου με τίτλο «Fostering a Sustainable Economic Future Amidst Global Challenges».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η δημοσιονομική συνέπεια είναι αυτή που μας επιτρέπει να μειώνουμε το χρέος μας ως ποσοστό του ΑΕΠ, να παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα και τελικά, βέβαια, από την υπέρβαση των στόχων να μπορούμε να επιστρέφουμε χρήματα στην κοινωνία, πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, είτε μιλάμε για μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας είτε μιλάμε για μέτρα στήριξης των νέων οικογενειών, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αύξηση του επιδόματος γέννησης που ισχύει και αναδρομικά από 1/1/23, είτε μιλάμε για τη στήριξη των αγροτών» ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.