ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: 17χρονος με σοβαρά καρδιακά προβλήματα μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer – Τι λέει ο πατέρας του

ΗΠΑ: 17χρονος με σοβαρά καρδιακά προβλήματα μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer – Τι λέει ο πατέρας του

Ένας 17χρονος από τις ΗΠΑ διαγνώστηκε με σοβαρά καρδιακά προβλήματα μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού, με το σκεύασμα της Pfizer.

Ένα ακόμη περιστατικό σε έφηβο, το οποίο συνδέεται με τον εμβολιασμό, την ώρα που στην Ελλάδα η Εθνική Επιτροπή Εμβολισμού άναψε το πράσινο φως για εμβολιασμούς παιδιών 15 έως 17 ετών.

Ο πατέρας του 17χρονου μίλησε στο «Fox & Friends», λέγοντας πως ο μαθητής από τις ΗΠΑ ανέπτυξε συμπτώματα καρδιακής πάθησης περίπου μία εβδομάδα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer και στην συνέχεια διαγνώστηκε με καρδιακό πρόβλημα.

Ο έφηβος είχε ήδη κορωνοϊό και είχε ανακάμψει, αναπτύσσοντας φυσικά τα απαραίτητα αντισώματα, αλλά ήταν υποχρεωμένος να κάνει το εμβόλιο για να παίξει ποδόσφαιρο.

Ο πατέρας του εφήβου, Fabio Berlingieri, είπε ότι ο γιος του εμβολιάστηκε στις 15 Ιουνίου και περίπου μια εβδομάδα αργότερα άρχισε να παραπονιέται ότι «η καρδιά του πονάει κάθε φορά που είχε καρδιακό παλμό».

Στην αρχή, ο Berlingieri πίστευε ότι ο γιος του είχε μυϊκό πρόβλημα λόγω του αθλητισμού. Αλλά όταν τα συμπτώματα επέμειναν, τον πήγε σε μια κλινική. Οι γιατροί, σε πρώτη φάση, δεν βρήκαν κάποιο πρόβλημα, αλλά συνέστησαν στο παιδί να δει έναν καρδιολόγο την επόμενη μέρα. Ο καρδιολόγος έκανε ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα, στο οποίο και πάλι δεν εμφανίστηκε τίποτα, και στην συνέχεια ο νεαρός έκανε εξετάσεις αίματος.

Τα αποτελέσματα ήταν άσχημα! «Κάλεσαν και μου είπαν: ο γιος σου πρέπει να μπει στα Επείγοντα άμεσα», είπε ο Μπερλινγκέρι. «Τους είπα: σήμερα έχει τον χορό αποφοίτησής του, μπορεί να πάει αργότερα; Και απάντησαν «όχι, πρέπει να φύγει τώρα».

Τα επίπεδα τροπονίνης του γιου του ήταν «εκτός των διαγραμμάτων», εξήγησε ο Berlingieri, προσθέτοντας ότι ο γιος του νοσηλεύτηκε για μερικές μέρες.

Ο γιος του Berlinigieri έχασε τον χορό αποφοίτησης και τώρα δεν μπορεί να κάνει «όλα τα πράγματα που αγαπά να κάνει», συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου και του σερφ.

«Αυτό που συνέβη, υποθέτω, είναι ότι το οξυγόνο δεν εισέρχεται σε συγκεκριμένες περιοχές», δήλωσε ο Berlingieri, υπογραμμίζοντας: «Πρέπει λοιπόν αυτό να επουλωθεί. Επομένως, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός ο γιος μου, ώστε να μην κάνει τίποτα επίπονο, με συνέπεια ο καρδιακός ρυθμός του να αυξάνεται και να τον θέτει σε κίνδυνο καρδιακής προσβολής».

Υπενθυμίζεται πως ερευνώνται αρκετά περιστατικά μυοκαρδίτιδας σε νέους όπως και άλλες παρενέργειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.