Κίνα: Πατέρας βρήκε ξανά το παιδί του 24 χρόνια μετά την αρπαγή! – Η ιστορία που έγινε ταινία (βίντεο)

Κίνα: Πατέρας βρήκε ξανά το παιδί του 24 χρόνια μετά την αρπαγή! – Η ιστορία που έγινε ταινία (βίντεο)

Η απαγωγή του 2χρονου Guo Xinzhen στην ανατολική Κίνα το 1997 προκάλεσε μια απελπισμένη, φαινομενικά ατελείωτη εθνική αναζήτηση από τους γονείς του που ενέπνευσαν τους κινηματογραφιστές να φέρουν την ιστορία τους στη μεγάλη οθόνη.

Ωστόσο αυτή την εβδομάδα – 24 χρόνια μετά την εξαφάνισή του – η αναζήτηση για τον Guo έλαβε τέλος.

Η αστυνομία στην πόλη Liaocheng, επαρχία Shandong, δήλωσε ότι βρήκε τον Guo, ο οποίος είναι πλέον ενήλικος και ζει στη γειτονική επαρχία Henan.

Βίντεο της επανένωσης την Κυριακή, που κυκλοφόρησε από την αστυνομία, δείχνει την οικογένεια σε δάκρυα και αγκαλιάζει σφιχτά, φωνάζοντας, “Σε βρήκαμε, επέστρεψες”

Η αστυνομία είπε ότι συνέλαβε δύο άτομα που ομολόγησαν την απαγωγή.

Σημειώνεται ότι ο Γκάο απήχθη κοντά στο σπίτι του από μια άγνωστη γυναίκα, ανέφεραν οι γονείς του στην αστυνομία το 1997.

Οι αρχές συνέλεξαν αίμα, δείγματα DNA και άλλα στοιχεία – αλλά λόγω της τεχνολογίας που τότε ήταν περιορισμένη, η υπόθεση παρέμεινε άλυτη.

Δεν έκλεισε όμως ποτέ και η αστυνομία επισήμανε ότι συνέχισε να ερευνά την υπόθεση για 24 χρόνια.

Από την πλευρά του ο πατέρας Γκούο Γκάνγκτανγκ άρχισε να ταξιδεύει με μηχανή στην Κίνα, καλύπτοντας 500.000 χιλιόμετρα, αναζητώντας πληροφορίες σε 20 επαρχίες.

Μετέφερε μαζί του, εκτός από μια τσάντα γεμάτη φυλλάδια, και μια σημαία με μια εικόνα του γιου του. Εξάντλησε όλες τις αποταμιεύσεις του και συγκέντρωσε εντυπωσιακά χρέη, καταστρέφοντας 10 μοτοσικλέτες στο μακρύ ταξίδι του, ανέφερε ο Xinhua.

Μάλιστα, η έρευνα του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ταινία «Lost and Love» του 2015, στην οποία πρωταγωνίστησε ο Άντι Λάου, σταρ του Χονγκ Κονγκ.

Αν και δεν κατάφερε να βρει τον γιο του, κατάφερε να εντοπίσει πάνω από 100 άλλα παιδιά και να τα επιστρέψει στις οικογένειές τους, σύμφωνα με το Xinhua.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.