Νέα παπάτζα: «Οπλίτης-πολίτης»...

Όρεγκον: Παγιδεύτηκαν σε παραλία για μια φωτογραφία και έγραψαν «SOS» στην άμμο

Οι τρεις τουρίστες είχαν κατέβει σε απομονωμένη ακτή για να τραβήξουν φωτογραφίες

Όρεγκον: Παγιδεύτηκαν σε παραλία για μια φωτογραφία και έγραψαν «SOS» στην άμμο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Τρεις ταξιδιώτες στο Όρεγκον βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε μια απομονωμένη παραλία, όταν η ανερχόμενη παλίρροια πλημμύρισε τη μοναδική δίοδο διαφυγής. Χωρίς σήμα κινητής τηλεφωνίας, κατάφεραν τελικά να καλέσουν τις αρχές μέσω δορυφορικής σύνδεσης και σχημάτισαν τη λέξη «SOS» με κλαδιά στην άμμο.

Οι τρεις επισκέπτες είχαν αποφασίσει να κατέβουν στη Lost Boy Beach, στην κομητεία Τίλαμουκ, μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή. Η πρόσβαση στην ακτή απαιτεί κατάβαση από απόκρημνα βράχια και πέρασμα μέσα από μια παράκτια σπηλιά.

Ωστόσο, ενώ βρίσκονταν στην παραλία και φωτογραφίζονταν, η στάθμη της θάλασσας άρχισε να ανεβαίνει γρήγορα λόγω της παλίρροιας. Η σπηλιά πλημμύρισε και ο μοναδικός δρόμος επιστροφής αποκλείστηκε.

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη, καθώς στην περιοχή δεν υπήρχε κάλυψη κινητής τηλεφωνίας. Γύρω στις 15:45, ένας από τους τρεις κατάφερε να πραγματοποιήσει κλήση έκτακτης ανάγκης στο 911, χρησιμοποιώντας τη δορυφορική σύνδεση της συσκευής του.

Όταν οι διασώστες έφτασαν στην ευρύτερη περιοχή, χρησιμοποίησαν drone για να εντοπίσουν με ακρίβεια τους εγκλωβισμένους. Από αέρος διαπίστωσαν ότι οι τρεις άνθρωποι βρίσκονταν σε μια μικρή λωρίδα στεριάς που δεν είχε ακόμη καλυφθεί από το νερό.

Για να κάνουν τη θέση τους πιο εύκολα ορατή, είχαν συγκεντρώσει κλαδιά και είχαν σχηματίσει στην άμμο τη λέξη «SOS».

Η τοπική πυροσβεστική ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού, με τους τρεις τουρίστες να είναι ήδη βρεγμένοι και εκτεθειμένοι στο κρύο και τα κύματα. Οι διασώστες κατάφεραν τελικά να προσεγγίσουν το σημείο και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.

Οι τρεις τουρίστες έφεραν μόνο μώλωπες και εκδορές και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν όλοι καλά στην υγεία τους.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.