ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Μέρκελ: Συναντήθηκε με την Κ.Χάρις – Το βράδυ το τετ-α-τετ με τον Τ.Μπάιντεν

Α.Μέρκελ: Συναντήθηκε με την Κ.Χάρις – Το βράδυ το τετ-α-τετ με τον Τ.Μπάιντεν

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ξεκίνησε το επίσημο μέρος της επίσκεψής της στην Ουάσινγκτον με τη συνάντησή της με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υποδέχθηκε σήμερα τη Γερμανίδα καγκελάριο στην επίσημη κατοικία της όπου της παρέθεσε πρόγευμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για όλο το εύρος των γερμανοαμερικανικών σχέσεων.

Κατά το τελευταίο της ταξίδι στην Ουάσινγκτον ως καγκελάριος, η Μέρκελ θα γίνει δεκτή σήμερα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο περίπου στις 8 μ.μ. ώρα Γερμανίας (9 μ.μ ώρα Ελλάδος).

Η επίσκεψη έχει στόχο να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή στις σχέσεις Γερμανίας-ΗΠΑ μετά το χαμηλό σημείο στο οποίο βρέθηκαν κατά την περίοδο της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, του προκάτοχου του Μπάιντεν. Η Μέρκελ είναι η πρώτη επικεφαλής κυβέρνησης από την Ευρώπη που γίνεται δεκτή από τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προσκαλέσει τη Μέρκελ τον περασμένο μήνα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G7) στη Βρετανία. Για την καγκελάριο θα είναι η αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, δεδομένου ότι η Μέρκελ δεν θα συμμετάσχει πλέον στις προσεχείς εκλογές του Σεπτεμβρίου για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.