Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έθεσε ως ζήτημα την απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος σκύλου.

Η ζήτηση για κρέας σκύλου έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στους νέους. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι κάθε χρόνο μέχρι και ένα εκατομμύριο σκυλιά σφάζονται στη Νότια Κορέα για αυτός ακριβώς τον σκοπό.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μουν αναρωτήθηκε αν ήταν καιρός να «εξεταστεί με σύνεση» η απαγόρευση αυτή.

Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος, γνωστός φιλόζωος, θέτει την προοπτική απαγόρευσης.

Ο κ. Μουν προχώρησε σε αυτά τα σχόλια αφού ενημερώθηκε για τα νέα μέτρα προστασίας των εγκαταλελειμμένων ζώων στη χώρα.

Υπάρχει ήδη ένας νόμος στη Νότια Κορέα, που απαγορεύει την βάναυση σφαγή σκύλων και γατών, αλλά η ίδια η κατανάλωση από ανθρώπους δεν απαγορεύεται.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την κατανάλωση κρέατος σκύλου, ιδιαίτερα εν μέσω μιας αυξανόμενης τάσης να έχουν οι ίδιοι ζώα ως κατοικίδια.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν, τρεις από τις μεγαλύτερες αγορές κρέατος σκύλου της χώρας να κλείσουν.

Φιλοζωικές ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων, που εδώ και καιρό ζητούν να σταματήσει το εμπόριο κρέατος σκύλου, χαιρέτισαν τα σχόλια του κ. Μουν.

«Ένας αυξανόμενος αριθμός Νοτιοκορεατών θεωρεί την κατανάλωση κρέατος σκύλου ως ζήτημα κακοποίησης των ζώων και όχι ως θέμα παράδοσης», δήλωσε ο Τζέον Τζιν-κυούνγκ στους Korea Times, επικεφαλής των Δικαιωμάτων των Ζώων στην Κορέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συζήτηση γύρω από το θέμα αναμένεται να ενταθεί ενόψει των προεδρικών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν το επόμενο έτος. Αρκετοί υποψήφιοι θέτουν ήδη, το θέμα της απαγόρευσης στην ατζέντα τους.