ΗΠΑ – 40χρονη οδοντίατρος συγκλονίζει: «Εμβολιάστηκα και πλέον δεν μπορώ να εργαστώ λόγω παρενεργειών»

ΗΠΑ – 40χρονη οδοντίατρος συγκλονίζει: «Εμβολιάστηκα και πλέον δεν μπορώ να εργαστώ λόγω παρενεργειών»

Την περιπέτεια υγείας που πέρασε μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Pfizer περιέγραψε η Kristi Dobbs, 40χρονη οδοντίατρος από το Μιζούρι.

Η οδοντίατρος υποστήριξε πως δεν μπορεί πλέον να εργαστεί μετά το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID. Η 40χρονη πέρασε τους τελευταίους εννέα μήνες παρακαλώντας τις αμερικανικές υπηρεσίες υγείας να ερευνήσουν τους νευρολογικές επιπτώσεις που βιώνει εκείνη και άλλοι με την ελπίδα να βρουν θεραπεία, καθώς συνέπεσαν χρονικά με το εμβόλιο.

Η Ντόμπς είπε ότι εκείνη και άλλοι που εμφάνισαν νευρολογικές επιπτώσεις, που συνέπεσαν χρονικά με την λήψη εμβολίου για τον COVID, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με έναν δημοσιογράφο, με την ελπίδα να τον ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τις εμπειρίες τους.

Αλλά, σύμφωνα με όσα παραθέτει το Defender, η ιστορία δεν παρουσιάστηκε ποτέ, επειδή, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που προσέγγισαν οι εμβολιασμένοι, ένας «υψηλά ιστάμενος» της Pfizer άσκησε πίεση στο πρακτορείο ειδήσεων να εγκαταλείψει το θέμα.

Η Ντόμπς πήρε την πρώτη και τελευταία της δόση με το σκεύασμα της Pfizer στις 18 Ιανουαρίου. Αντιμετώπισε αμέσως μια ανεπιθύμητη αντίδραση στην κλινική του νοσοκομείου όπου χορηγήθηκε το εμβόλιο της.

«Είχα μόλις καθίσει στην περιοχή παρακολούθησης μετά τον εμβολιασμό και ένιωσα μια περίεργη αίσθηση μυρμηγκιάσματος στο αριστερό μου χέρι, όπου μόλις είχα δεχτεί το τρύπημα», έγραψε η Dobbs. «Είχα αμέσως ένα επεισόδιο προ-συγκοπής , όπου νόμιζα ότι θα λιποθυμήσω, αίσθημα παλμών της καρδιάς, αυξημένο παλμό, αυξημένες αναπνοές και αύξηση της αρτηριακής πίεσης επιπέδου εγκεφαλικού επεισοδίου».

Η Dobbs παρακολουθήθηκε για επιπλέον 45 λεπτά. Όταν η αρτηριακή της πίεση έπεσε σε εύχρηστο εύρος, πήρε εξιτήριο.

Η Ντομπς είπε ποτέ δεν φοβήθηκε τα εμβόλια, τις αιμοληψίες ή τις βελόνες. «Έκανα ενέσεις στο στόμα ως υγιεινολόγος, οπότε δεν ήταν μεγάλη υπόθεση για μένα», τόνισε.

Τρεις μέρες αργότερα, η Ντομπς ξύπνησε στη μέση της νύχτας και πίστεψε ότι ολόκληρο το κρεβάτι της έτρεμε. Παρατήρησε επίσης να τρέμει στο αριστερό της χέρι, αλλά σκέφτηκε ότι ίσως οφείλεται στον καφέ.

Την επόμενη μέρα, η Ντόμπς ένιωσε έναν σφάχτη στην αριστερή της ωμοπλάτη και έτρεμε και στα δύο χέρια. Καθώς προχωρούσε κάθε μέρα, τα συμπτώματά της επιδεινώνονταν. «Μέχρι την 10η ημέρα, πονούσα εξαντλητικά», διηγήθηκε.

Πήγε σε διάφορους γιατρούς που της συνέστησαν ακόμα και φάρμακα κατά του άγχους.

Αντιμετώπισε προβλήματα με δυσκολία στο βάδισμα, στο ανέβασμα των σκαλοπατιών σε σημείο που δεν αισθανόταν εν μέρη τα πόδια της.

Στις 5 Φεβρουαρίου, η Dobbs μπήκε στην εντατική επειδή είπε ότι ένιωθε ότι πέθαινε.

«Είχα παραισθησία ολόκληρου του σώματος, εσωτερικό τρέμουλο, τρέμουλο στα χέρια και τα πόδια μου, κόπωση, ομίχλη στον εγκέφαλο, μυϊκό πόνο και αδυναμία, πυελικό άλγος, ακανόνιστους εμμηνορροϊκούς κύκλους που περιελάμβαναν έντονη αιμορραγία και πυκνή πήξη, δερματικά εξανθήματα, εμβοές, θέματα ρύθμισης της θερμοκρασίας, πρησμένους λεμφαδένες, απώλεια όρεξης, απώλεια βάρους, προβλήματα ζάλης/ισορροπίας, προβλήματα ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης, πόνο στον αυχένα, πονοκεφάλους, σπασμούς την νύχτα και αϋπνία».

«Οι γιατροί δεν απέρριψαν ότι αυτό σχετίζεται με το εμβόλιο, αλλά δεν είχαν ιδέα τι να κάνουν ή πώς να το αντιμετωπίσουν σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ίσχυε», σημείωσε η Dobbs. «Μου δόθηκε ένα άλλο φάρμακο κατά του άγχους, το οποίο δεν έκανε τίποτα για μένα και παραπέμφθηκα σε νευρολόγο. Στο μεταξύ, το τρέμουλο, η ομίχλη του εγκεφάλου και άλλα συμπτώματα εντάθηκαν».

Η Ντόμπς, μη βρίσκοντας άκρη, είπε ότι εκείνη και άλλοι ξεκίνησαν μια ιδιωτική ομάδα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, για να συνεργαστούν επειδή οι τοπικοί γιατροί δεν ήξεραν πώς να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους, ενώ και οι «κορυφαίοι γιατροί» είτε δεν ξέρουν τι να κάνουν είτε «δεν ήταν πρόθυμοι να μας βοηθήσουν», όπως υπογράμμισε.

Ούτε εκεί βγήκε άκρη για την θεραπεία, με τις διαγνώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Τότε, η Ντομπς μαζί με τους συμπάσχοντες με αυτήν είπε ότι έπρεπε να πουν τις ιστορίες τους, χωρίς να προκαλούν δισταγμό στα εμβόλια, για να προστατεύσουν τους άλλους από την ίδια μοίρα. Ως εκ τούτου άρχισαν να γράφουν και να καλούν οποιονδήποτε θα τους άκουγε, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, ειδησεογραφικών πρακτορείων και μελών του Κογκρέσου.

«Αυτό είναι δύσκολο να γίνει χωρίς να χαρακτηριστείς ως αντιεμβολιαστής ή HOAX», ανέφερε. «Ωστόσο, δεν υπήρχε πουθενά αλλού να απευθυνθώ για βοήθεια».

Τελικά, ένας δημοσιογράφος από μια μικρή εταιρεία πολυμέσων ήταν πρόθυμος να γράψει για το θέμα. Η Dobbs και άλλοι από την ομάδα συμμετείχαν σε μια συνέντευξη 2 ωρών και 40 λεπτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το θέμα θάφτηκε», είπε η Dobbs: Η δημοσιογράφος τους είπε ότι «υψηλά ιστάμενος» της Pfizer επικοινώνησε με τον σταθμό και πίεσε το προσωπικό εκεί να μην μεταδοθούν άλλες ιστορίες σχετικά με τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.