ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Άδοξο τέλος για ταξίδι του μέλιτος – Ζευγάρι έπεσε πάνω σε βόμβα του Α’ Παγκοσμίου

Άδοξο τέλος για ταξίδι του μέλιτος – Ζευγάρι έπεσε πάνω σε βόμβα του Α’ Παγκοσμίου

Δύο οικογένειες από την Ουκρανία συνδύασαν ένα ταξίδι σε ένα ειδυλλιακό δάσος θα ήταν ιδανικό για να γιορτάσουν τον πρόσφατο γάμο δύο μελών τους.

Έτσι ταξίδεψαν από το σπίτι τους σε δάσος κοντά στο όρος Χοβέρλα, το ψηλότερο βουνό στην Ουκρανία και κατασκήνωσαν. Αυτό που δεν ήξεραν ήταν ότι το πανέμορφο σημείο ήταν πεδίο μάχης και στους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Αλλά το ονειρικό ταξίδι μετατράπηκε σε λουτρό αίματος από μια θαμμένη βόμβα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Τα θραύσματα διέλυσαν το σώμα της Λίντια Μακάρτσουκ ενώ ο αδελφός της σκοτώθηκε.

Η 31χρονη είχε ταξιδέψει στο ουκρανικό θέρετρο για καθυστερημένο μήνα του μέλιτος, αφού παντρεύτηκε τον Νόρμπερτ Βάργκα πριν από κάποιους μήνες στο Μπερκινσάιρ στη Βρετανία.

Πώς συνέβη το τραγικό δυστύχημα

Πιστεύεται ότι η έκρηξη προκλήθηκε από τη φωτιά που είχαν ανάψει οι κάμπερς, συνολικά 12 άτομα, μετά από το τέλος μίας βόλτας, τον περασμένο μήνα, στα Καρπάθια Όρη κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία. Η βόμβα έσκασε ενώ έλεγαν ιστορίες και έπιναν τσάι.

Η Μακάρτσουκ είπε: «Η φωτιά έκανε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και είχαμε πολλά να πούμε. Είχε περάσει τόσος καιρός από τότε που δεν είχαμε δει ο ένας τον άλλον».

Ο κ. Βάργκα, ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός και φωτογράφος, πήγε στη σκηνή του γύρω στις 9 το βράδυ για να πάρει την κάμερα του όταν συγκλονίστηκε από μια έκρηξη που γκρέμισε τη γη. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ενώ ετοίμαζα τον εξοπλισμό μου, ο ήχος μιας έκρηξης και κραυγών έσπασε τη σιωπή. Έτρεξα στη φωτιά όσο πιο γρήγορα μπορούσα, ουρλιάζοντας το όνομα της Λίντια ».

Η σύζυγός του θυμήθηκε τη στιγμή που η έκρηξη χτύπησε το κάμπινγκ, λέγοντας: «Σε ένα δευτερόλεπτο ένιωσα ότι κάποιος είχε πάρει έναν βράχο και τον είχε ρίξει στο πρόσωπό μου, ειδικά στη μύτη μου.

Είχα ένα σφύριγμα στα αυτιά μου και ακολούθησε μια σιωπή όπου μπορούσα να ακούσω μόνο τον εαυτό μου. Γύρισα και κάλυψα το πρόσωπό μου με τα χέρια μου και άρχισα να προσεύχομαι για τον εαυτό μου. Τότε κατάλαβα ότι δεν ήμουν μόνο εγώ. Όλοι φώναζαν, όλοι πονούσαν».

Ο κ. Βάργκα προσπάθησε απεγνωσμένα να βρει τη γυναίκα του, η οποία είχε τραυματιστεί από σκάγια στο αριστερό της μάτι και στο πρόσωπο της. Τα χέρια της ήταν επίσης σπασμένα, αφήνοντας το κόκκαλο ορατό, ενώ τα πόδια της ήταν τεμαχισμένα ενώ ένας μυς έλειπε μερικώς.

Άκουσε τον αδερφό της να ψυχορραγεί δίπλα της

Η Μακαρτσούκ, η οποία μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, άκουσε τους αναστεναγμούς του αδελφού της, Μύροσλαβ, 29 ετών, καθώς η ίδια ήταν ξαπλωμένη στο έδαφος, τυφλωμένη. Μιλώντας από το ουκρανικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, είπε: «Η μόνη μου λύπη είναι να μην τον φωνάξω για να του πω ότι τον αγαπώ».

Στα 90 λεπτά χρειάστηκε η άφιξη των ιατρών, ο Μύροσλαβ και ένας άλλος άνδρας πέθαναν. Άλλοι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς.

Ο Βάργκα είπε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον επιθανάτιο ρόγχο του Μύροσλαβ. Προσπάθησα να του δέσω το κεφάλι αλλά ήταν πολύ αργά. Πάλευε για τη ζωή του για δύο ώρες. Ακόμα σκέφτομαι, τι θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερο; Γιατί όχι εγώ? Γιατί αυτοί; Οι πολεμικές ταινίες είναι το πιο κοντινό πράγμα σε αυτό που έζησα εκείνο το βράδυ, δεν θα το ξεχάσω ποτέ ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς δεν είχε ταξιδιωτική ασφάλιση, αντιμετωπίζει τώρα έναν τεράστιο λογαριασμό για ιατρικά έξοδα, για τον οποίο η οικογένειά της στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκεντρώνει χρήματα στο GoFundMe.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.