ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πάπας Φραγκίσκος: «Τα έθνη να αναλάβουν συλλογική δράση για το κλίμα όπως στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο»

Πάπας Φραγκίσκος: «Τα έθνη να αναλάβουν συλλογική δράση για το κλίμα όπως στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο»

O Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι η διπλή πληγή που προκαλούν η πανδημία της Covid-19 και η κλιματική αλλαγή είναι συγκρίσιμη με εκείνη που επιφέρει ένας παγκόσμιος πόλεμος και πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά τον ίδιο τρόπο.

Στο μήνυμά του προς τη COP26 που αναγνώστηκε στη διάσκεψη στη Γλασκόβη από τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τόνισε ότι οι πλούσιες χώρες έχουν ένα ανεξόφλητο «οικολογικό χρέος» προς τις φτωχότερες χώρες λόγω της δυσανάλογης χρήσης φυσικών πόρων των αναπτυσσόμενων χωρών από τις προηγμένες.

«Οι πληγές που προκλήθηκαν στην ανθρώπινη οικογένειά μας από την πανδημία της Covid-19 και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής είναι συγκρίσιμες με εκείνες που προκαλεί μια παγκόσμια σύρραξη», είπε και συμπλήρωσε πως τα έθνη «πρέπει να αναλάβουν συλλογική δράση»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.