ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Χαρακτηρίζουν τρομοκράτες επικίνδυνους όσο και το ΙSIS τους λευκούς χριστιανούς πατριώτες

Και είναι όλοι οπαδοί του Ντόναλντ Τράμπ...

ΗΠΑ: Χαρακτηρίζουν τρομοκράτες επικίνδυνους όσο και το ΙSIS τους λευκούς χριστιανούς πατριώτες

Το FBI χαρακτηρίζει ως τρομοκράτες τους εγχώριους εξτρεμιστές κατατάσσοντας τους μάλιστα στον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας με τον ISIS.

Σε αυτό το πολύ επικίνδυνο για την ελευθερία του λόγου -όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο- συμπέρασμα, καταλήγει έκθεση του FBI.

Και όταν μια τέτοια έκθεση κάνει λόγο για «εγχώριους εξτρεμιστές» το μυαλό όλων πρέπει να πηγαίνει στις πατριωτικές ομάδες που το μιντιακό σύστημα επιχειρώντας να λοιδορήσει και συκοφαντήσει αποκαλεί «ακροδεξιές».

Οι αρχές δυνάμεων επιβολής του νόμου και οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ εκτιμούν ότι εγχώριοι εξτρεμιστές, ιδίως οι ρατσιστές-υπέρμαχοι της υπεροχής των λευκών, συνιστούν μια βίαιη απειλή στις ΗΠΑ παρόμοια με αυτή των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσαν σήμερα στο Κογκρέσο ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο Τίμοθι Λόνγκαν που ηγείται του τμήματος αντικατασκοπείας του FBI είπε σε μια υποεπιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι το FBI έχει εντοπίσει μια σημαντική αύξηση της απειλής βίας από εγχώριους εξτρεμιστές μέσα στους τελευταίους 18 μήνες.

Σημείωσε ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών διεξήγαγε περίπου 2.700 έρευνες που σχετίζονται με τον εγχώριο βίαιο εξτρεμισμό και υπήρξαν 18 θανατηφόρες επιθέσεις με στόχο θρησκευτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ, όπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια.

Το FBI που συνεργάζεται με εταιρείες τεχνολογίας σχετικά με τον ρόλο τους στην τροφοδότηση του εξτρεμισμού, έχει αποτρέψει επιτυχώς προγραμματισμένες πράξεις βίας και θα συνεχίσει να «προσπαθεί να κλείσει το κενό» στην αδυναμία του να προχωρήσει νομικά στην αποκωδικοποίηση κρυπτογραφήσεων σε κινητά τηλέφωνα.

Ο Τζον Κόεν, εν ενεργεία υφυπουργός Πληροφοριών και Ανάλυσης στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, τόνισε στην υποεπιτροπή ότι η φυλετική ανωτερότητα και το «μίσος προς τους μετανάστες» συνιστούν σοβαρές ανησυχίες για την απειλή.

Ο ίδιος τόνισε ότι το υπουργείο του εκτιμά ότι η μεγαλύτερη εγχώρια απειλή τίθεται από παραβάτες που δρουν μόνοι τους και μικρές ομάδες με κατήχηση στην εξτρεμιστική ιδεολογία. Η απειλή τροφοδοτείται από ένα μείγμα εξτρεμιστικών πεποιθήσεων και προσωπικών αισθημάτων αδικίας, είπε.

Ο Κόεν σημείωσε ότι οι εγχώριοι εξτρεμιστές κάνουν τόσες πολλές συζητήσεις ανοιχτά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που η μυστική συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις απειλές που θέτουν μπορεί συχνά να μην είναι απαραίτητη για τον εντοπισμό των απειλών.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί μέλη της υποεπιτροπής της Βουλής υποστήριξαν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας δεν πρέπει να συλλέγουν πληροφορίες για την πολιτική δραστηριότητα στη χώρα εκτός εάν υπάρχει σύνδεση με ξένους παράγοντες.

Σημειώστε επίσης ότι οι συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που το FBI αποκαλεί «εξτρεμιστές» είναι οπαδοί του προέδρου Τράμπ. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς είναι εκπαιδευμένοι στα όπλα. Επίσης κρατήστε και το γεγονός ότι παρόμοιες κινήσεις γίνονται και σε χώρες της Ευρώπης κα έχετε όλη την εικόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με λίγα λόγια για τον αυριανό κόσμο όπως διαμορφώνεται από την πολιτική ορθότητα και την ελιτ που την επιβάλλει ο λεύκας θρησκευόμενος πατριώτης είναι εν δυνάμει τρομοκράτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.