ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πιγκουίνος βρέθηκε από την Ανταρκτική στη Νέα Ζηλανδία – Έχασε τον δρόμο του! (βίντεο)

Πιγκουίνος βρέθηκε από την Ανταρκτική στη Νέα Ζηλανδία – Έχασε τον δρόμο του! (βίντεο)

Ενας πιγκουίνος της Ανταρκτικής έχασε τον δρόμο για το σπίτι του, αλλά έφυγε… λίγο παραπάνω μακριά από αυτό που υπολόγιζε. Ετσι, κατέληξε περίπου 3.000 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που θεωρητικά ήταν να επιστρέψει.

Μετά από ένα μακρύ ταξίδι, το θαλάσσιο πτηνό βρέθηκε στα άγνωστα για εκείνο εδάφη των νοτιοανατολικών ακτών της Νέας Ζηλανδίας. Με το που εντόπισαν οι ντόπιοι τον ασυνήθιστο επισκέπτη, αμέσως κινητοποιήθηκαν.

Αρχικά, οι κάτοικοι του Μπέρντινγκς Φλατ -του μικρού οικισμού στο Νότιο Νησί της Ν. Ζηλανδίας- φρόντισαν να τον «βαπτίσουν» και να του δώσουν το όνομα Πινγκού. Στη συνέχεια κάλεσαν έναν ειδικό από το Κράισττσερτς, τον Τόμας Στράκε, να βοηθήσει το ζώο να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον, καθώς λόγω της αναστάτωσης που είχε, δεν έμπαινε καν στο νερό.

Πρόκειται για την τρίτη περίπτωση πιγκουίνου της Ανταρκτικής που καταφέρνει να απομακρυνθεί τόσο πολύ από το φυσικό του περιβάλλον και να βρεθεί μέχρι τη Νέα Ζηλανδία. Μάλιστα, το τόσο μεγάλο ταξίδι εξουθένωσε το πτηνό, σε σημείο που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Και ακόμη δεν είναι σίγουρο ότι η περιπέτειά του θα έχει καλό τέλος, καθώς θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τον Στράκε, ο πιγκουίνος ήταν υποσιτισμένος και σοβαρά αφυδατωμένος. Παρόλα αυτά, δεν ήταν σε τόσο κακή κατάσταση, οπότε αρκούσαν να τον επαναφέρουν σε μια σχετικά καλή κατάσταση κάποια υγρά που του δόθηκαν και αλεσμένο ψάρι. Επειτα, τον απελευθέρωσαν σε έναν όρμο, από όπου οι διασώστες του ευελπιστούν ότι θα βρει τον δρόμο του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.