ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολλανδία: Συγκρούσεις με την αστυνομία – Χιλιάδες στους δρόμους εναντίον του νέου lockdown

Ολλανδία: Συγκρούσεις με την αστυνομία – Χιλιάδες στους δρόμους εναντίον του νέου lockdown

Ταραχές και συγκρούσεις με την αστυνομία σημειώνονται αυτή την ώρα στις Ολλανδικές πόλεις καθώς οι Ολλανδοί αρχικά πάγωσαν στο άκουσμα των νέων μέτρων από τα χείλη του πρωθυπουργού Μάρκ Ρούτε και στην συνέχεια βγήκαν στους δρόμους.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως οι υγειονομικοί περιορισμοί, που οι Ολλανδοί νόμιζαν ότι θα τέλειωναν για τα καλά, θα επιβληθούν εκ νέου για τρεις εβδομάδες. Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα απαραίτητα καταστήματα, όπως τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να κλείνουν στις 20.00 τοπική ώρα, ενώ τα μη αναγκαία καταστήματα στις 18.00. Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ στη Χάγη και σε άλλες πόλεις της Ολλανδίας ξέσπασαν ταραχές και σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της αστυνομίας.

Για να αντιμετωπίσει τους χιλιάδες διαδηλωτές η ολλανδική αστυνομία ανέπτυξε σήμερα το βράδυ ένα θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού για να διαλύσει ένα πλήθος διαδηλωτών στη Χάγη που πετούσαν πέτρες και μολότοφ για να διαμαρτυρηθούν για την νέα επιβολή μερικού lockdown που ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ταυτόχρονα εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, όπου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έδωσε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα.

Εμείς θυμίζουμε ότι το ολλανδικό lockdown με την επίκληση πάντοτε του αόρατου εχθρού είναι το πρώτο στην δυτική Ευρώπη και μάλιστα σε μια χώρα με το 85% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.