ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αφγανιστάν: Ένας νεκρός δημοσιογράφος από έκρηξη στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Ένας νεκρός δημοσιογράφος από έκρηξη στην Καμπούλ

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε σε μίνιμπας σε σιιτική συνοικία της Καμπούλ.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο θύμα και στο τοπικό νοσοκομείο – το οποίο ανακοίνωσε ότι παρέλαβε έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες – ένας Αφγανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε και τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η έκρηξη σημειώθηκε δυτικά της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, στη συνοικία της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα, Νταστ-ε-Μπάρσι, γύρω στις 15:00 ώρα Ελλάδας. Φωτογραφίες που έδειχναν μια μεγάλη φλόγα να βγαίνει από ένα απανθρακωμένο όχημα και μαύρο καπνό κυκλοφόρησαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δυστυχώς, χάσαμε άλλον έναν δημοσιογράφο», έγραψε στο Twitter το Κέντρο Αφγανών Δημοσιογράφων, εξηγώντας πως ο Χαμίντ Σεϊγάνι, δημοσιογράφος του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου Ariana TV, σκοτώθηκε κατά την έκρηξη.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου των Ταλιμπάν, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Ήμουν στο αυτοκίνητό μου και μια έκρηξη σημειώθηκε στο όχημα που ήταν μπροστά μας», είπε. Στη συνέχεια ακούστηκαν πυρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, έγραψε σε ένα τουίτ πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.