ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

HΠΑ: Αθωώθηκε ο 18χρονος Κάιλ Ρίτενχαους που είχε σκοτώσει δύο ακροαριστερούς που του επιτέθηκαν (upd)

HΠΑ: Αθωώθηκε ο 18χρονος Κάιλ Ρίτενχαους που είχε σκοτώσει δύο ακροαριστερούς που του επιτέθηκαν (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 19/11, 23.40): Αθωώθηκε ο 18χρονος Κάιλ Ρίτενχαους, μέλος της πολιτοφυλακής της κοινότητας Κενόσα που σκότωσε δύο ακροαριστερούς που του επιτέθηκαν και παραλίγο να τον δολοφονήσουν πέρσι κατά την διάρκεια διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matteρ.

«Μια καλά ρυθμισμένη πολιτοφυλακή, που είναι αναγκαία για την ασφάλεια ενός ελεύθερου κράτους, το δικαίωμα των ανθρώπων να έχουν και να φέρουν όπλα, δεν θα παραβιάζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter η RNA, το ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής.

«Ο Κάιλ Ρίτενχαους δεν είναι ένοχος, φίλοι μου. Έχετε το δικαίωμα να αμύνεστε. Να είστε οπλισμένοι, να είστε επικίνδυνοι και να είστε ηθικοί», είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής από τη Βόρεια Καρολίνα Μάντισον Κόουθορν.

«Πιστεύω ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη στη δίκη του Κάιλ Ρίτενχαους. Ελπίζω ότι όλοι θα αποδεχτούν την ετυμηγορία, θα παραμείνουν ειρηνικοί και θα επιτρέψουν στην κοινότητα της Κενόσα να ιαθεί», σχολίασε ο επίσης Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από το Γουισκόνσιν Ρον Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί που είχαν αναγάγει σε «σημαία» κατά του Ν.Τραμπ, «το φυσάνε και δεν κρυώνει» με τον Αμερικανό πρόεδρο Τ.Μπάιντεν να δηλώνει την έκπληξή του, αλλά να «στηρίζει την απόφαση»!

Ο Ντέιβιντ Χάνκοκ, ένας εκπρόσωπος της οικογένειας Ρίτενχαους, είπε στο πρακτορείο Reuters: «Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που ο Κάιλ μπορεί να ζήσει τη ζωή του ελεύθερος και αθώος, όμως σε όλη αυτήν την κατάσταση δεν υπάρχουν νικητές, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αυτό δεν το ξεχνάμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κίνημα Black Voters Matter έγραψε στο Twitter: «Απογοητευμένοι, αλλά όχι έκπληκτοι. Αυτή δεν είναι δικαιοσύνη. Αυτή δεν είναι λογοδοσία. Ωστόσο, αυτή είναι η Αμερική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.