ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίαιες ταραχές στη Γουαδελούπη κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό- Με απαγόρευση κυκλοφορίας «απάντησαν» οι αρχές

Η Γαλλία στέλνει ακόμα 200 αστυνομικούς - Συγκρούσεις αστυνομίας με... πυροσβέστες

Βίαιες ταραχές στη Γουαδελούπη κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό- Με απαγόρευση κυκλοφορίας «απάντησαν» οι αρχές

Οι αρχές επέβαλαν χθες Παρασκευή νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γουαδελούπη – υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας στο αρχιπέλαγος της Καραϊβικής – μετά από πέντε ημέρες κοινωνικών ταραχών για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα σχετικά με την Covid-19, με οδοφράγματα να στήνονται και να καίγονται στους δρόμους και πυροσβέστες και γιατρούς να κατεβαίνουν σε απεργία και να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις.

Ο νομάρχης της Γουαδελούπης, Αλεξάντρ Ροσατέ, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στο αρχιπέλαγος της Καραϊβικής, δήλωσε ότι η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί. Θα απαγορεύεται επίσης η πώληση βενζίνης σε μπιτόνια, πρόσθεσε.

https://twitter.com/EuropeanUnionC/status/1461661346982862849

«Υπό το φως της κοινωνικής αναταραχής και πράξεων βανδαλισμού, ο νομάρχης της Γουαδελούπης αποφάσισε να επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας», ανέφερε το γραφείο του Ροσατέ με ανάρτηση στο Twitter.

Συνδικάτα ξεκίνησαν τη Δευτέρα επ’ αόριστον απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας κατά της Covid-19 και τις απαιτήσεις υγειονομικού πάσου.

Διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έστησαν οδοφράγματα σε δρόμους. Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αστυνομικές δυνάμεις να συγκρούονται με διαδηλωτές πυροσβέστες που χρησιμοποιούσαν πυροσβεστικές μάνικες για να απωθήσουν τους αστυνομικούς, και σύννεφα καπνού να φαίνονται πάνω από συνοικίες.

Νωρίτερα χθες, το Παρίσι ανακοίνωσε ότι θα στείλει 200 αστυνομικούς στη Γουαδελούπη για να συνδράμουν στην καταστολή των ταραχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ορισμένοι άνθρωποι μας λένε, “παραλύετε τη Γουαδελούπη”», είπε ένας διαδηλωτής στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal 10. «Τους λέω “αγαπητά μου αδέλφια, εδώ και ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση (…) έχει επιβάλει περιορισμούς στην καθημερινή μας ζωή”».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.