ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βουλγαρία: 46 νεκροί από φωτιά σε λεωφορείο -Ανάμεσά τους 12 παιδιά (βίντεο)

Βουλγαρία: 46 νεκροί από φωτιά σε λεωφορείο -Ανάμεσά τους 12 παιδιά (βίντεο)

Τραγωδία σημειώθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (23/11) στη Βουλγαρία, όταν ένα λεωφορείο το οποίο μετέφερε τουρίστες κυρίως από τα Σκόπια, τυλίχθηκε στις φλόγες σε αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 46 άτομα, ανάμεσά τους και 12 παιδιά.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο όπως ανακοίνωσαν Βούλγαροι αξιωματούχοι, το λεωφορείο φαίνεται πως χτύπησε πάνω σε ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα είτε πριν, είτε αφού πήρε φωτιά.

Πιο τυχερά στάθηκαν επτά άτομα, τα οποία κατάφεραν να εγκαταλείψουν εγκαίρως το φλεγόμενο όχημα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών Πιρόγκοφ της πρωτεύουσας, Σόφιας, όπου νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον μεταβατικό υπουργό Εσωτερικών Μπόικο Ράσκοφ, πτώματα ήταν «στοιβαγμένα μέσα στο όχημα και είχαν γίνει στάχτη».
«Η εικόνα είναι τρομακτική, τρομακτική. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν», ανέφερε από τον τόπο της τραγωδίας στον αυτοκινητόδρομο Στρούμα, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων δυτικά της Σόφιας.

Οι τουρίστες επέστρεφαν στα Σκόπια, έπειτα από ένα σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη, που απέχει περίπου 800 χιλιόμετρα.

Όσον αφορά, δε, στα αίτια του δυστυχήματος σημείωσε ότι δύο είναι οι αρχικές εκδοχές: ανθρώπινο λάθος του οδηγού ή μηχανική βλάβη.
Στο μεταξύ σοκάρουν οι εικόνες που απαθανατίζουν το λεωφορείο να έχει καεί ολοσχερώς στη μέση του αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος ήταν βρεγμένος λόγω βροχής.

«Πρόκειται για μια τεράστια τραγωδία», δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.

Παράλληλα, ο Ζ. Ζάεφ γνωστοποίησε ότι οι επιβάτες ήταν όλοι από τα Σκόπια, ωστόσο ανάμεσά τους φαίνεται να βρίσκονταν και ένας Σέρβος, όπως και ένας Βέλγος πολίτης. Δεν έχει γίνει ωστόσο γνωστό αν τα δύο αυτά άτομα είναι νεκρά ή τραυματίες.

Σε συνομιλία, δε, που είχε με έναν από τους επτά επιζήσαντες, του αποκάλυψε πως οι επιβάτες κοιμούνταν και ξύπνησαν από τον δυνατό θόρυβο μιας έκρηξης. Όσοι κάθονταν στα πίσω καθίσματα του λεωφορείου κατάφεραν να σπάσουν ένα παράθυρο και να πηδήξουν έξω.

«Οι επιζήσαντες έχουν τραυματιστεί, έχουν χάσει οικείους τους, παιδιά», σημείωσε, από την πλευρά της, η Μάγια Αργκουΐροβα, επικεφαλής της μονάδας εγκαυμάτων όπου μεταφέρθηκαν, ενώ ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας, Στάνιμιρ Στάνεφ, πρόσθεσε: «Ο οδηγός βρήκε ακαριαίο θάνατο κι επομένως δεν υπήρχε κάποιος για να ανοίξει τις πόρτες”, όπως δήλωσε στην τηλεόραση ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας Στάνιμιρ Στάνεφ».

Την ίδια ώρα, «κόκκινο» έχει χτυπήσει η αγωνία των συγγενών των επιβαινόντων στο λεωφορείο.

Συγγενείς ταξιδιωτών προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν με το ταξιδιωτικό πρακτορείο που οργανώνει τέτοια ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη, ελπίζοντας οι δικοί τους άνθρωποι να μην βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο.

«Καλούμε ασταμάτητα το Besa Τours, αλλά δεν απαντά κανένας», εκμυστηρεύτηκε ο Ξενάλ Μπακίου, ο οποίος δεν έχει νέα από τον ξάδελφό του.

Τα συλλυπητήριά της και την «αλληλεγγύη της ΕΕ αυτές τις φρικτές στιγμές», εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ενώ μήνυμα στήριξης στις οικογένειες των θυμάτων έστειλε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.