ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αιχμές Ε.Μασκ για τον Τ.Μπάιντεν; – «Πρέπει να βάλουμε ανώτατο όριο ηλικίας για τους πολιτικούς»

Αιχμές Ε.Μασκ για τον Τ.Μπάιντεν; – «Πρέπει να βάλουμε ανώτατο όριο ηλικίας για τους πολιτικούς»

Ένα tweet στο οποίο αναφέρεται τους υπέργηρους πολιτικούς έκανε ο Έλον Μασκ, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο αφήνει αιχμές για τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX και πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ πρότεινε να μπει όριο ηλικίας για τους εκλεγμένους πολιτικούς.

«Ας βάλουμε όριο ηλικίας πάνω από το οποίο δεν θα μπορεί κάποιος να θέσει υποψηφιότητα. Ίσως μια ηλικία λίγο κάτω από τα 70» έγραψε στο tweet του ο Έλον Μασκ.

Η ανάρτηση του μεγιστάνα της Tesla έγινε αμέσως viral και πολλοί χρήστες στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης φάνηκαν να συμφωνούν με την πρόταση του Έλον Μασκ.

Αρκετοί κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο όριο ηλικίας για τις πολιτικές υποψηφιότητες, ενώ πολλοί έδειξαν προς τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζο Μπάιντεν, που σε ηλικία 79 ετών είναι ο γηραιότερος Αμερικανός πρόεδρος στην ιστορία του θεσμού.

«Πού ήταν ο Έλον, όταν τον χρειαζόμασταν πριν από 5 χρόνια;» ρώτησε κάποιος χρήστης.

«Σωστά, με την εξαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, όλοι αυτοί οι γερομπαμπαλήδες πρέπει να φύγουν. Ειδικά, ο τύπος με την πάνα στην Ουάσιγκτον» έγραψε κάποιος άλλος.

Κάποιοι άλλοι πρότειναν τη θέσπιση ορίου ηλικίας και για τους ψηφοφόρους.

«Και επίσης μια ηλικία πάνω από την οποία δεν θα μπορείς πια να ψηφίσεις» σχολίασε κάποιος.

«Να ορίσουμε όμως και ένα εισοδηματικό όριο, πάνω από το οποίο δεν θα μπορείς να αποφύγεις τη φορολόγηση» σημείωσε ένας άλλος.

Κι ενώ ο ίδιος ο Έλον Μασκ δεν προχώρησε σε συγκεκριμένες αναφορές για πρόσωπα ή χώρες, το Newsweek σχολιάζει ότι το tweet του δισεκατομμυριούχου έρχεται «εν μέσω ερωτηματικών για την καταλληλότητα του Τζο Μπάιντεν» για τη θέση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το περιοδικό, η θέση της αμερικανικής προεδρίας, ενώ δεν έχει ανώτατο όριο ηλικίας, έχει κατώτερο όριο τα 35 έτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.