ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΗΠΑ: Η Γερουσία καταψήφισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Ήττα για τον Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Η Γερουσία καταψήφισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Ήττα για τον Τζο Μπάιντεν

H Γερουσία καταψήφισε τον υποχρεωτικό πειραματικό εμβολιασμό του Biden για ιδιωτικές εταιρίες. Δημοκρατικοί αποσχίστηκαν και ψήφισαν μαζί με Ρεπουμπλικάνους και αυτό συνιστά μεγάλο χτύπημα στις δυνάμεις που προσπαθούν να επιβάλλουν μια ιατρική πράξη χωρίς την συναίνεση εκείνου που την δέχεται.

Mετά τις δικαστικές αποφάσεις τώρα έρχεται και η Γερουσία να ψηφίσει την ακύρωση υποχρεωτικού εμβολιασμού σε ιδιωτικές εταιρίες επιβολή του Μπάιντεν, με δύο Δημοκρατικούς να προσχωρούν στους Ρεπουμπλικάνους.

Η Γερουσία ψήφισε το βράδυ της Τετάρτης υπέρ ακύρωσης της απόφασης του Προέδρου Μπάιντεν σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό COVID-19 και την επιβολή τεστ για ιδιωτικές εταιρείες.

Ο τελικός απολογισμός ήταν 52-48 καθώς οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές Τζο Μάντσιν από τη Δυτική Βιρτζίνια και Τζον Τέστερ από τη Μοντάνα ενώθηκαν με όλους τους Ρεπουμπλικάνους ψηφίζοντας υπέρ της κατάργησης των εντολών υποχρεωτισμού. Οι πολιτικοί αντιπρόσωποι, μέσω του νόμου για την αναθεώρηση του Κογκρέσου, έχουν την εξουσία να ανατρέψουν τους κανόνες της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου με απλή πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία. Σύμφωνα με το νόμο, εάν η Βουλή ακολουθήσει τη Γερουσία και εγκρίνει το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος μπορεί να το υπογράψει – επιτρέποντας την κατάργηση του διατάγματος- ή να ασκήσει βέτο, κάτι που θα επέτρεπε στο διάταγμα να παραμείνει σε ισχύ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ψήφισμα πηγαίνει τώρα στη Βουλή που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, όπου το τοπίο είναι θολό. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου η Jen Psaki δήλωσε την Τρίτη ότι ο πρόεδρος θα ασκούσε βέτο στο νομοσχέδιο εάν φτάσει στο γραφείο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.