ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στη Νότια Κορέα διαδηλώνουν για τα πάνω από 1.000 θύματα των εμβολίων Covid-19 – Στην Ελλάδα… σιγή ασυρμάτου

Συγγενείς των νεκρών κατηγόρησαν την κυβέρνηση για τις παρενέργειες των εμβολίων

Στη Νότια Κορέα διαδηλώνουν για τα πάνω από 1.000 θύματα των εμβολίων Covid-19 – Στην Ελλάδα… σιγή ασυρμάτου

Την ώρα που στην Ελλάδα δεν αναφέρεται κανείς στις παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στη Νότια Κορέα πραγματοποιήθηκε διαδήλωση για τις παρενέργειες των εμβολίων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μπουσάν την Κυριακή μετά από παρόμοια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ την ημέρα των Χριστουγέννων. Οι θιγμένοι διαδηλωτές κρατούσαν μεγάλα πορτρέτα αποθανόντων μελών της οικογένειας τους – όπως αυτά που συνήθως εκτίθενται σε κηδείες στη Νότια Κορέα – και κατέθεσαν πώς τα αγαπημένα τους πρόσωπα πέθαναν αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους κατά του Covid-19.

Στη διαδήλωση του Σαββάτου στο κυβερνητικό συγκρότημα της Σεούλ εκτέθηκαν δεκάδες πορτραίτα κηδειών. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να εντοπίσει τις αιτίες των ανεπιθύμητων αντιδράσεων και να παραδεχτεί ότι φταίνε τα εμβόλια.

Περισσότεροι από 1.000 Νοτιοκορεάτες έχασαν τη ζωή τους λίγο αφότου έκαναν εμβόλια για τον Covid-19, αλλά η κυβέρνηση έχει επιβεβαιώσει την αιτιώδη σχέση με τα εμβόλια σε λίγες μόνο από αυτές τις περιπτώσεις.

Σε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου αναγνωρίστηκε μια σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια, ένας βοηθός νοσηλευτή αναγνωρίστηκε τον Αύγουστο ως θύμα εργατικού ατυχήματος και του χορηγήθηκαν κρατικά επιδόματα αφού υπέστη παράλυση μετά τη λήψη του εμβολίου Covid-19 της AstraZeneca.

Μόλις μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία των εμβολίων Covid-19 στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου, ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι επτά άνθρωποι είχαν πεθάνει και 24 είχαν αναφέρει σοβαρές ανεπιθύμητες αντιδράσεις μετά τη λήψη των εμβολίων της AstraZeneca.

Η κυβέρνηση φέρεται να ξεκίνησε έρευνα τον Αύγουστο, αφού ένας έφηβος χωρίς υποκείμενες παθήσεις πέθανε μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer-BioNTech.

Μια ένωση με την ονομασία Covid-19 Vaccine Victims and Families Council (Συμβούλιο Θυμάτων και Οικογενειών Εμβολίου Covid-19) έχει πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της Νότιας Κορέας. Οι διαδηλωτές την Κυριακή πραγματοποίησαν πορεία από το δημαρχείο του Μπουσάν στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Εκπαίδευσης του Μπουσάν, μετέδωσε το Yonhap News.

Η ασφάλεια των εμβολίων ενδέχεται να αποτελέσει επίμαχο θέμα στις προεδρικές εκλογές της Νότιας Κορέας. Το αντιπολιτευόμενο Κόμμα Λαϊκής Εξουσίας πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα δημόσια ακρόαση για τις παρενέργειες των εμβολίων, καλώντας τα φερόμενα ως θύματα και τα μέλη των οικογενειών τους να προσφέρουν προτάσεις για μέτρα υποστήριξης που μπορεί να υιοθετήσει ο υποψήφιος πρόεδρος Γιουν Σεοκ Γιολ.

Ο Κιμ Γιονγκ-ιν, πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, φέρεται να κατηγόρησε την κυβέρνηση του προέδρου Μουν Τζε-ιν ότι αδιαφορεί για τις ζημίες από τα εμβόλια. Η διοίκηση έχει δεσμευτεί να αποζημιώσει τα θύματα παρενεργειών των εμβολίων, αλλά είναι επίσης ο κριτής για το αν οι τραυματισμοί και οι θάνατοι αποδίδονται στα εμβόλια. «Νομίζω ότι ο κόσμος έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν μπορεί να εμπιστευτεί την κυβέρνηση», δήλωσε ο Κιμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Νότια Κορέα έχει εμβολιάσει περίπου το 83% των πολιτών κατά του Covid-19, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών της G20.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.