
Στην επενδυτική εταιρεία «Thiel Capital» θα προσφέρει τις «υπηρεσίες» του ο πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, όπως υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».
Σχεδόν τρεις μήνες μετά την αιφνίδια αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή της χώρας, ο Κουρτς βάζει πλώρη για τη Σίλικον Βάλεϊ.
Πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας αναφέρουν ότι ο πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας, που κατέκτησε τον τίτλο του νεότερου ηγέτη στον κόσμο, θα εργαστεί στην εταιρεία του Πίτερ Τιλ, γνωστού επενδυτή τεχνολογίας στο Facebook αναλαμβάνοντας «Global Strategist» στην εταιρεία «Thiel Capital».
Ο Πίτερ Τιλ είναι ένθερμος υποστηρικτής των Ρεπουμπλικανών και είχε υποστήριξε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην προεκλογική εκστρατεία.
Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, τότε ο Κουρτς και η οικογένειά του θα ταξιδεύουν συχνά από την Αυστρία στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, ο μισθός συμβούλων σε ανάλογες θέσεις φθάνει έως και μισό εκατομμύριο ευρώ.
Η αποχώρηση του Σεμπάστιαν Κουρτς από την πολιτική ζωή της Αυστρίας ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς όλοι περίμεναν ότι, αφού είχε κοπάσει το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται για χειραγώγηση της κοινής γνώμης πριν απ’ τις εκλογές, θα επέστρεφε στην εξουσία.
Τελικά, όμως, θα διασχίζει τον Ατλαντικό και μάλιστα αξίζει τον κόπο.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς δεν σχολίασε τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας.
Την παραμονή των Χριστουγέννων έστειλε χριστουγεννιάτικες ευχές μέσω Twitter στα αγγλικά: «Καλά Χριστούγεννα, χαλαρές διακοπές και καλή χρονιά σε όλους σας!».
Λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του, ο Κουρτς έγινε για πρώτη φορά πατέρας.
«Η γέννηση του γιου μου έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα», όπως έχει παραδεχτεί.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.