Τα στενά του Βοσπόρου και από τις δύο κατευθύνσεις, μπλόκαρε φορτηγό – πλοίο που ακινητοποιήθηκε εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

«Η κυκλοφορία των πλοίων και προς τις δύο κατευθύνσεις διεκόπη λόγω βλάβης πλοίου ξηρού φορτίου που κατευθυνόταν στη Ρουμανία κοντά στη γέφυρα του Σουλτάνου Σελίμ Γιαβούζ», αναφέρεται στο tweet της τουρκικών Αρχών.

Η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Ακτών έχει ήδη στείλει πάντως ρυμουλκά για να απεγκλωβίσουν το φορτηγό – πλοίο «Brave Night» που αγκυροβόλησε με ασφάλεια στην περιοχή Buyukdere Anchorage.

Ο Βόσπορος είναι ένα στενό μεταξύ Ευρώπης και Μικράς Ασίας, που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά. Σε συνδυασμό με τα Δαρδανέλια, συνδέει επίσης τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο και τη Μεσογείου, ενώ αποτελεί μέρος των ενδο-ευρασιατικών συνόρων και το στενότερο διηπειρωτικό στενό στον κόσμο.

Η τουρκική πόλη της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται και στις δύο πλευρές του στενού που έχει μήκος περίπου 30 χιλιόμετρα. Το μέγιστο πλάτος του είναι 3.700 μέτρα στα βόρεια, ενώ το ελάχιστο πλάτος είναι 700 μέτρα. Το βάθος της ναυσιπλοΐας είναι από 33 έως 80 μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!