Ο Ματέο Σαλβίνι ανακάτεψε και πάλι την τράπουλα σχετικά με την εκλογή του νέου προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Μπορεί στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας να έγινε γνωστή η υποψηφιότητα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την Προεδρία, από τα κόμματα της Δεξιάς, ωστόσο ο γραμματέας της Λέγκας αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα, αφήνοντας τα πάντα ανοικτά.

Συγκεκριμένα, ο Σαλβίνι ζήτησε από τον Μπερλουσκόνι «να πει, με επίσημο τρόπο», μέχρι τις 24 του μηνός, αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Παράλληλα, δήλωσε ότι «την ερχόμενη εβδομάδα, το κόμμα του θα προτείνει ένα νέο όνομα για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο μπορεί να πείσει πολλούς, αν όχι όλους».

Επίσης, ο Σαλβίνι υπογράμμισε πως η χώρα, σε μια δύσκολη φάση όπως αυτή που διέρχεται, πρέπει να καταφέρει να στηριχθεί σε μια ισχυρή κυβέρνηση. Κάτι που σημαίνει ότι δεν επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Λέγκα, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, δείχνουν ότι -εκτός από την υποψηφιότητα του «Καβαλιέρε»- η ιταλική κεντροδεξιά/κεντροδεξιά ετοιμάζει και κάποιες εναλλακτικές λύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια ερμηνεία η οποία ενισχύεται και από τις δηλώσεις του στενού φίλου και συνεργάτη του Μπερλουσκόνι, του βουλευτή Βιτόριο Σγκάρμπι. «Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, συμβούλευσα τον Σίλβιο να κάνει ο ίδιος την κίνηση και να προτείνει, ως έκπληξη, ένα άλλο όνομα: τον Μάριο Ντράγκι ή και τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, για μια δεύτερη θητεία», τόνισε.