Το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του νέου κορωνοϊού είναι τώρα το κυρίαρχο στην χώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Διπλασιάστηκαν μέσα σε μια εβδομάδα τα κρούσματα για τον κορωνοϊό στην Τσεχία, καθώς στο τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 28.469 μολύνσεις. Η κυβέρνηση της Τσεχίας θα εξετάσει σήμερα το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για τους εργαζόμενους σε βασικούς τομείς και τους ανθρώπους που είναι άνω των 60 ετών έπειτα από την καταγραφή το περασμένο 24ωρο αριθμού ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Οι τσεχικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 28.469 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε, περισσότερα από τα διπλάσια από τα 12.371 κρούσματα που είχαν καταγραφεί την ίδια ημέρα την περασμένη εβδομάδα.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πετρ Φιάλα θα εξετάσει ποια περαιτέρω μέτρα θα λάβει μετά την συντόμευση της περιόδου καραντίνας και απομόνωσης στο πλαίσιο νέων μέτρων, ενώ από αυτήν την εβδομάδα ξεκίνησε και την υποχρεωτική υποβολή σε διαγνωστικά τεστ των εργαζομένων σε εταιρείες.

Στο προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών και στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που κάνουν τεστ και είναι θετικοί στον νέο κορωνοϊό, αλλά είναι ασυμπτωματικοί, επιτρέπεται να συνεχίσουν την εργασία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι νοσηλείες, οι οποίες είχαν ανέλθει σε περισσότερες από 7.000 στις αρχές Δεκεμβρίου, μειώθηκαν σε 1.635 το περασμένο 24ωρο από 1.761 που ήταν την προηγούμενη ημέρα.