Δικαστήριο στην Ινδονησία καταδίκασε σήμερα Τετάρτη έναν Ινδονήσιο τζιχαντιστή σε 15ετή φυλάκιση για τις βομβιστικές επιθέσεις του 2002 στο Μπαλί.

Το δικαστήριο στην πρωτεύουσα Τζακάρτα έκρινε ένοχο τον συγκεκριμένο άνδρα για τις κατηγορίες που σχετίζονται με τις πιο πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην ιστορία της χώρας, εκείνες που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους, στο Μπαλί το 2002.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Jakarta Post και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Άρις Σουμαρσόνο, ευρύτερα γνωστός ως Ζουλκαρνάεν, πιστεύεται πως ήταν πρώην διοικητής της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια, με έδρα την Ινδονησία. Συνελήφθη στα τέλη του 2020, αφού κατάφερε επί σχεδόν δύο δεκαετίες να διαφεύγει.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε πως ο 58χρονος κρίθηκε «ένοχος για τρομοκρατία και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σουμαρσόνο κατηγορήθηκε ότι υπέθαλψε έναν άλλον ύποπτο και ότι δεν ενημέρωσε τις αρχές για τις σχεδιαζόμενες βομβιστικές επιθέσεις. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Τζακάρτα, παραδέχθηκε ότι η οργάνωση του πραγματοποίησε τις επιθέσεις.